Lieve Gwen zit al meer dan 3684 uur in het asiel

Door Jannike Huisman 29 januari 2018

Gwen is een super lieve hond, maar toch lukt het haar maar niet om een nieuw baasje te vinden. Inmiddels zit ze al meer dan 150 dagen in het asiel in Enschede en ze zou graag een huis vinden met haar eigen mand. Ben of ken jij de perfecte baas voor haar? 

Wie is Gwen?

Gwen is een kortharige Heidewachtel van bijna vijf jaar oud. Ze komt uit een gezin met kinderen een woonerf voor de deur. Daar heeft ze altijd gewoond. Aan de lijn is ze super, ze is een hele makkelijke hond. Als je over straat loopt dan negeert ze andere honden. Ook kan ze prima een paar uurtjes alleen thuis blijven.

Hond Gwen dierenasiel
Gwen wil graag aandacht.

Naar het asiel

“Ze is naar ons gebracht, omdat ze wat eigenzinnig werd. De visite mocht niet meer het erf op, de kinderen konden ook geen vriendjes meer meenemen. Ze was erg waaks en blafte dan naar mensen,” vertelt een medewerker van het asiel.

Gwen is een keer geplaatst, maar toen vond er een bijtincident plaats toen ze er net was. “Als ze bij jou komt, vindt ze je helemaal aardig en te gek en wil ze aandacht. Maar Gwen kan niet goed met die aandacht omgaan. Ze wordt dan nerveus en dan hapt ze. Niet tot bloedends toe, maar wel een blauwe plek. Daarom is ze weer teruggebracht.”

Te lief

“We hebben wel een aantal keer geprobeerd om te bemiddelen, maar eigenlijk vonden we de mensen niet geschikt. Ze begrijpen Gwen niet. Wanneer je zegt dat je een te vriendelijke hond hebt, dan willen ze allemaal knuffelen en dat moet juist niet. Ze mag pas geknuffeld worden op het moment dat jij het wilt, niet wanneer zij dat wil. Ze moet hele duidelijke regels krijgen. Tot hier en verder niet. Als je daar mee om kan gaan, kun je haar daarna prima knuffelen. Maar niet andersom.”

Hond Gwen dierenasiel
Gwen houdt van speuren.

Ideale baasje

Het baasje van Gwen moet een consequent, standvastig iemand zijn. “Het is nu niet, morgen niet en nooit niet. Anders begrijpt ze het niet. Een nieuwe baas moet dat echt begrijpen.” Ook moet het huis niet al te veel prikkels hebben, dus niet te veel andere dieren of jonge kinderen die veel vriendjes over de vloer hebben. Gwen moet een rustige omgeving hebben.

Afspraak

Ben je op slag verliefd geworden op deze lieve hond? En heb je het geduld om Gwen te begeleiden? Maak dan snel een afspraak bij Dierenopvangcentrum Enschede en ontmoet Gwen!

Dierenopvangcentrum Enschede dierenopvang

nu gesloten13:30 - 17:00

Boswinkelbeekweg 10, Enschede

Bekijk meer:dierenopvang