Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kruiken en warmtelampen zijn verleden tijd met deze couveuse voor huisdieren

Aangeboden door Mediscent Huisdierenkliniek 26 mei 2020

Een nestje met jonge kittens dat via een keizersnede geboren is, een hond die wat extra warmte nodig heeft na een zware operatie of een papegaai die vernevelde medicijnen binnenkrijgt. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarvoor de couveuse van Mediscent Huisdierenkliniek gebruikt kan worden.

Voorheen moesten dierenklinieken vaak genoegen nemen met verouderde couveuses van het ziekenhuis, maar tegenwoordig zijn er ook couveuses speciaal voor huisdieren verkrijgbaar. Het prijskaartje van zo’n couveuse: zo’n €10.000 tot €12.000. “Maar dat is deze investering meer dan waard. Want de nazorg met behulp van een couveuse is erg belangrijk. Op deze manier kunnen we de dieren de best mogelijke zorg bieden”, zegt Hans van der Zande van Mediscent Huisdierenkliniek.

De enige in Nederland

Hans is zichtbaar trots op zijn meest recente aanwinst voor de dierenkliniek. “Wij zijn de enige dierenkliniek in Nederland die zo’n couveuse van deze gradatie in huis heeft.” Maar waarom is dit apparaat zo bijzonder? “Van warmte en luchtvochtigheid tot zuurstofgehalte en het vernevelen van medicatie, alles kan met een paar drukken op de knop ingesteld worden. Daarnaast beschikt het over een geïntegreerde airconditioner als klimaatcontrole en een CO2 bewakingssysteem.”

Voor alle kleine huisdieren

Deze couveuse is ontwikkeld voor kleine huisdieren. Het is groot genoeg voor een poes en haar pasgeboren kittens, maar ook een kleinere hond past in de couveuse. “Zo kan de couveuse bijvoorbeeld ook ingezet worden als een dier na een operatie niet voldoende energie heeft om zichzelf warm te houden. Voorheen gebruikten we kruiken, dekens of warmtelampen, maar met behulp van de couveuse kunnen we exact de juiste temperatuur instellen.”

Betaalbare zorg en duidelijke tarieven

Dit is niet de eerste keer dat Mediscent Huisdierenkliniek investeert in geavanceerde apparatuur voor dieren. Zo beschikt deze kliniek ook over een CT-scan waarmee onder andere orthopedische aandoeningen en uitzaaiingen van tumoren onderzocht kunnen worden.

Het is natuurlijk fantastisch dat Mediscent zoveel investeert in geavanceerde technologieën, maar betekent dit nou ook dat zij veel duurder zijn dan andere dierenartsen? Hans: “Wij hechten veel waarde aan betaalbare veterinaire zorg tegen de hoogst haalbare kwaliteit. De kosten van de behandelingen zijn daarom ook eenvoudig terug te vinden op onze site. Je komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan.”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Mediscent Huisdierenkliniek? Neem alvast een kijkje op de website of bekijk hier de tarieven.

Lees ook

puppy's

Puppy plannen? Zo weet je wanneer jouw hond vruchtbaar is

Wanneer je van plan bent om je hond te laten dekken, dan is het essentieel om vast te stellen wannee...
teddy trimmen

Zo voorkom je dat jouw Teddy dwergkonijn een Rastafari wordt

Teddy's hebben door hun pluizige vacht een enorm hoog knuffelgehalte. Dit schattige uiterlijk in com...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mediscent Huisdierenkliniek. Meer over Mediscent Huisdierenkliniek ontdekken?

Mediscent Huisdierenkliniek dierenartsen

Geopend08:30 - 12:00

Getfertweg 290-7, Enschede

Bekijk meer:dierenartsen

adv.