Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kijkje achter de schermen bij de dierenarts: “wie heeft er op mijn hoofd gepoept?”

Aangeboden door Mediscent Huisdierenkliniek 19 november 2018

Wat doet een dierenarts precies en hoe kun je zien of een dier gezond is? Groep 1 van de Prinseschool in Enschede mocht een ochtendje meekijken bij Mediscent Huisdierenkliniek. “Wauw, deze drol is écht groot!”

Mediscent Huisdierenkliniek

Vol verwachting loopt groep 1 van de Prinseschool naar binnen bij Mediscent Huisdierenkliniek. Ze mogen deze ochtend zelf ervaren hoe het er bij de dierenartspraktijk aan toe gaat. “Het is de eerste keer dat we dit georganiseerd hebben, maar het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn. Voor de kinderen is het niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam, ” zegt dierenarts Merle.

Wie heeft er op mijn hoofd gepoept?

De klas wordt in vier groepjes verdeeld. Zo krijgen ze een rondleiding door de praktijk en spelen het spel ‘memory’ en ‘wie ben ik?’ met dierenkaartjes. Vooral de verschillende drollen op tafel wekken de nodige interesse. Voorgelezen worden uit het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is nog nooit zo leuk geweest.

Zelf ervaren

Het is niet alleen een informatieve ochtend, maar de kindjes mogen zelf ook actief meedoen. Op deze manier leren ze dat dieren ook ziek kunnen worden en naar de dierenarts kunnen. Met doktersjas aan en mondkapje en haarnetje op wordt de beer op de operatietafel even grondig onderzocht. Het plezier is van de gezichtjes af te lezen. “Beer, wakker worden! Nu ben je weer beter,” giebelen de mini-dierenartsen in spe.


Meer over Mediscent Huisdierenkliniek ontdekken?

Mediscent Huisdierenkliniek dierenartsen

Vandaag gesloten

Getfertweg 290-7, Enschede

Bekijk meer:dierenartsen

adv.