Cute! Deze extreem schattige puppy’s (7 weken oud) zoeken een baasje

Door Charmain Zwijnenberg 11 juli 2019

Elke week zetten we een nieuw (asiel)dier in het zonnetje. Deze week zijn dat er negen. Bij wie mogen deze súperschattige puppy’s wonen? 

Dierenopvangcentrum Enschede zoekt baasjes voor negen puppy’s: vijf mannetjes en vier vrouwtjes. De hondjes zijn op dit moment zeven weken oud en mogen vanaf 16 juli worden opgehaald.  Het gaat om de kruising Stafford x Cane Corso. De eerste inenting en chip hebben ze inmiddels gehad.

Het perfecte baasje

Als je zo’n pup in huis wilt nemen, moet je met een paar dingen rekening houden:

  • De puppy’s vallen onder de zogenaamde hoog-risicohonden. Dat zijn hondenrassen of kruisingen met een hoog risico op agressief gedrag. Het ideale baasje heeft kennis van of ervaring met dit soort honden.
  • Ook moet je als baasje genoeg tijd én ruimte hebben. De puppy’s zijn nu nog mini, maar groeien natuurlijk uit tot grote honden.
  • Naar dit ras wordt soms ‘anders’ gekeken op straat. Dat moet je je realiseren.
  • De puppy’s kennen natuurlijk nog geen basiscommando’s. Ze moeten alles nog leren. Je moet dus bereid zijn om met je hond op training te gaan.

Geïnteresseerd?

Voldoe je aan alle eisen en ben je nog steeds geïnteresseerd? Mail dan je naam, adres, telefoonnummer en vooral ook je motivatie en gezinssituatie naar [email protected] Hou wel rekening met een selectieprocedure.

De pups verblijven in een gastgezin waar ze op afspraak bezocht kunnen worden. Het gastgezin kan je ook meer over de hondjes vertellen.

Tot die tijd trakteren we je op een flinke dosis schattigheid:

Foto: Dierenopvangcentrum Enschede
Foto: Dierenopvangcentrum Enschede
Foto: Dierenopvangcentrum Enschede
Foto: Dierenopvangcentrum Enschede
Foto: Dierenopvangcentrum Enschede

Meer over

Dieren

adv.