Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annette verloor op 59-jarige leeftijd haar baan: ‘Ik wilde zo graag blijven werken’

Aangeboden door Elan Arbeidsinterventie B.V. 19 september 2019

Het hebben van een baan waarin jij je prettig voelt is erg belangrijk. Want we zijn immers een groot deel van ons leven aan het werk. Maar wat als je niet gelukkig bent met je huidige baan of door reorganisatie of ziekte gedwongen bent om ander werk te zoeken? Schakel dan de hulp in van Elan Arbeidsinterventie.

Elan Arbeidsinterventie

Elan is een re-integratiebedrijf in Enschede waarbij gemoedelijkheid, persoonlijke benadering en deskundigheid voorop staan. Het enthousiaste team begeleidt hun klanten bij het vinden van een passende baan. Hierbij wordt goed gekeken naar de persoonlijke situatie, de kwaliteiten en de wensen van de klant.

Reorganisatie

Annette is een van de personen die gebruik heeft gemaakt van de begeleiding en ondersteuning van het re-integratiebedrijf. Vanuit haar voormalige werkgever kon ze kiezen uit enkele voorgeselecteerde organisaties en toen heeft ze voor Elan gekozen.

Ze is sinds 1975 werkzaam in de verpleging, maar na 21 dienstjaren op de oncologie afdeling van het ziekenhuis werd Zorg aan Bed lichamelijk voor haar te zwaar. Wegens reorganisatie was er helaas geen vervangend werk binnen de organisatie voor haar beschikbaar en daarom moest ze op zoek naar iets anders. En dat was niet gemakkelijk.

Deprimerende periode

Annette is op het moment dat ze haar baan verliest 59 jaar. Ook lichamelijk heeft het werk z’n tol geëist, wat in Annette’s situatie heeft geleid tot nekklachten en een versleten rug. Maar haar grootste passie is het verzorgen van patiënten en ze wil dit werk dan ook zo lang mogelijk blijven doen.

Helaas ketsen alle pogingen die Annette zelf onderneemt af en dit doet haar zelfvertrouwen niet veel goeds. “Het was een deprimerende periode, want er werd al gesproken over een vervroegd pensioen of een WW-uitkering. Maar ik wilde zo graag blijven werken, want ik vind mijn beroep prachtig en ik wil mijn kennis en ervaring met zoveel mogelijk mensen delen.”

sieger en marianne_elan arbeidsinterventie
Sieger en Marianne van Elan Arbeidsinterventie begeleiden werknemers in hun huidige werksituatie of bij het vinden van een nieuwe baan.

Uitzicht op een nieuwe baan

Annette’s eerste indruk van Elan Arbeidsinterventie was gelijk goed. “Sieger stelde mij vanaf het eerste moment op mijn gemak. Ook werd er eindelijk écht naar mij geluisterd. Alles werd duidelijk op een rijtje gezet, zodat ik ook zelf weer inzag waar mijn kundigheid in de zorg ligt. Mijn kwaliteiten kwamen weer op de voorgrond te staan en vanuit daar kun je concreet naar de mogelijkheden kijken.”

Dit betekent overigens niet dat je gelijk een nieuwe baan hebt, maar het biedt wel nieuwe perspectieven. “Het team van Elan draagt bijvoorbeeld ideeën aan en de eerste contacten worden door hen gelegd. Het is vervolgens aan mij hier proactief mee aan de slag te gaan. Je gaat een samenwerking aan en Elan begeleidt mij in het proces. Zo kan ik slim gebruik maken van hun uitgebreide netwerk en contacten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik na een halfjaar uitzicht kreeg op een nieuwe baan. Ik werk daar nu tijdelijk met uitzicht op blijvend,” zegt Annette enthousiast.

Toekomstplannen

De hardwerkende verpleegkundige is nog lang niet van plan om te stoppen, want het begeleiden van patiënten is hetgeen dat ze het allerliefste doet. En met het steuntje in de rug van Elan Arbeidsinterventie kan Annette haar passie blijven uitoefenen. “Ik kan iedereen aanraden die in een soortgelijke situatie zit om de begeleiding van dit re-integratiebedrijf in te schakelen. Want hoe uitzichtloos jouw situatie ook lijkt te zijn, zij kunnen echt iets voor jou betekenen.”


Meer over Elan Arbeidsinterventie B.V. ontdekken?

Elan Arbeidsinterventie B.V. dienstverlening

Vandaag gesloten

Zuiderval 94-1, Enschede

Bekijk meer:dienstverlening

adv.