Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anne Marie is arbeidsbemiddelaar: ‘Er is qua werk zoveel meer mogelijk dan je in eerste instantie verwacht’

Aangeboden door Elan Arbeidsinterventie B.V. 21 januari 2020

Stel: je werkt al jaren in de zorg, maar je bent wegens lichamelijke klachten niet meer in staat de fysieke werkzaamheden uit te voeren. Weet jij dan nog welk ander beroep je zou kunnen doen? Anne Marie is arbeidsbemiddelaar en samen met haar cliënten gaat ze op zoek naar nieuwe mogelijkheden. “Aan de slag gaan op een andere werkplek kan heel verrijkend zijn.”

Het is soms best lastig om een nieuwe baan te vinden wanneer je door reorganisatie, ziekte of een burn-out genoodzaakt bent met je huidige werk te moeten stoppen. Want je voert dit werk waarschijnlijk al langere tijd uit en je hebt niet eerder hoeven nadenken over een ander beroep. Juist om duidelijk voor ogen te krijgen waar jouw kwaliteiten liggen, is het verstandig de hulp van een loopbaancoach in te schakelen. Een arbeidsbemiddelaar kan je vervolgens ondersteunen bij je zoektocht naar een nieuwe baan.

Begeleiding vanuit Elan Arbeidsinterventie

In de begeleidingstrajecten voor re-integratie en outplacement heeft Elan Arbeidsinterventie een aanpak die afwijkt van veel andere bedrijven in de branche. In de meest voorkomende variant wordt de cliënt begeleid door een re-integratie- of loopbaancoach. De coach helpt de cliënt bij functie oriëntatie en sollicitatietraining, waarna de cliënt gaat solliciteren. Soms ondersteunt een coach de cliënt ook bij het vinden van geschikte vacatures of een gelegenheid voor ander werk.

Omdat coachen en netwerken/bemiddelen twee heel verschillende vaardigheden zijn, is het moeilijk om beide kwaliteiten op een zelfde hoog niveau in één persoon te vangen. Daarom werkt Elan Arbeidsinterventie zowel met een loopbaancoach als een arbeidsbemiddelaar. Op deze manier krijgt de werkzoekende het beste van twee werelden.

“Ik weet echt niet wat ik anders zou moeten doen”

Een kwestie van omdenken

Anne Marie is arbeidsbemiddelaar bij Elan Arbeidsinterventie en zij vormt de schakel tussen werkzoekenden en werkgevers. “Wat mijn werk zo ontzettend leuk maakt, is dat je de ander tijdens het traject ziet ontplooien. In eerste instantie vinden mensen het spannend om uit de eigen comfortzone te stappen. Ze weten ook vaak niet goed wat hun mogelijkheden zijn ten aanzien van andere beroepen, banen en functies. Ik vind het altijd een mooie stap wanneer cliënten zich gaandeweg realiseren dat er ook ander werk beschikbaar is dat goed bij hen past.”

Dit betekent overigens niet dat een werkzoekende gelijk van beroep moet veranderen. “Zo kan iemand die als verpleegkundige in de zorg heeft gewerkt ook in de toekomst met deze branche verbonden blijven. Maar in plaats van fysieke werkzaamheden uit te voeren, kan diegene bijvoorbeeld begeleider worden. Op deze manier behoud je het sociale aspect van de zorg, maar dan zonder de verplegende kant,” vertelt Anne Marie.

Arbeidsbemiddeling is maatwerk

Niemand is exact hetzelfde en daarom hanteert Anne Marie geen standaard werkwijze. Wat deze vakkundige arbeidsbemiddelaar doet is maatwerk. “Ik bekijk per persoon waar zijn of haar capaciteiten en wensen liggen. Wat kan diegene en welke bedrijven passen daar het beste bij? Hier pas ik vervolgens mijn 1-op-1 begeleiding op aan. Daarnaast vind ik erg belangrijk om een persoonlijke band met mijn cliënten op te bouwen. Zo kan ik hen op de best mogelijke manier begeleiden in hun zoektocht naar een passende baan.”

Ben jij benieuwd wat Anne Marie voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Elan Arbeidsinterventie. Anne Marie en de rest van het team doen er alles aan om jou naar die fijne baan te begeleiden.

Annette Maasland

Annette verloor op 59-jarige leeftijd haar baan: ‘Ik wilde zo graag blijven werken’

Het hebben van een baan waarin jij je prettig voelt is erg belangrijk. Want we zijn immers een groot...

Meer over Elan Arbeidsinterventie B.V. ontdekken?

Elan Arbeidsinterventie B.V. dienstverlening

Geopend09:00 - 17:00

Zuiderval 94-1, Enschede

Bekijk meer:dienstverlening

adv.