Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Waar je ook verzekerd bent, je bent altijd vrij in de keuze van je uitvaartonderneming

Aangeboden door Memento Uitvaartzorg 27 oktober 2020

Je uitvaart regelen. Het is niet het leukste onderwerp om over na te denken, maar wel een belangrijke. Want veel mensen zijn geneigd om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Toch is het verstandig om nu alvast bepaalde wensen vast te leggen. “Het is een cadeautje voor jouw nabestaanden, want als het moment daar is kunnen zij veel gemakkelijker een beslissing nemen”, legt Nelleke Groenink van Memento Uitvaartzorg uit.

Het verlies van een dierbare is niet gemakkelijk en het gaat vaak gepaard met veel verdriet. Als nabestaande kan er op zo’n moment veel op je afkomen. Want hoe zag de overledene zijn of haar uitvaart voor zich? Zijn al deze wensen eigenlijk wel financieel haalbaar? En waar was de overledene ook alweer verzekerd?

Laat je nabestaanden met een gerust gevoel achter

Door haar werk als uitvaartleider weet Nelleke hoeveel rust je kunt creëren door nu alvast jouw uitvaartwensen kenbaar te maken. “Je kunt een stukje stress wegnemen bij de nabestaanden door vooraf bepaalde wensen op een rijtje te zetten. Ook kun je veel verzekeringspapieren en polissen voor die tijd al doornemen. Zo krijg je meer inzicht in hetgeen waarvoor je verzekerd bent en weet je of het kostenplaatje wel haalbaar is.”

Het kan zijn dat er vroeger een polis is afgesloten bij een uitvaartverzekering die nu niet meer bestaat. Zo’n polis heeft zeker nog wel waarde, maar is inmiddels ondergebracht bij een andere verzekeraar. Het kan dan best wel even wat uitzoekwerk zijn, maar gelukkig kan Nelleke je hierbij ondersteunen. “Wij zoeken dat haarfijn uit. En soms komt er dan toch wel een bedrag naar boven. Ook maakt het niet uit waar je verzekerd bent, je bent altijd vrij in de keuze van je uitvaartonderneming.”

Tekst gaat verder onder foto.

visitekaartje memento

Vrijblijvend voorgesprek

Bij Memento Uitvaartzorg kun je zonder kosten en geheel vrijblijvend een voorgesprek aanvragen. “Dit houdt in dat we voor het overlijden het afscheid vast gaan leggen,” legt Nelleke uit. “Op een door ons ontwikkeld laatste wensen document leggen we alle wensen vast. Door dit formulier samen in te vullen, wordt stap voor stap alles voor de uitvaart doorgenomen. Dat biedt houvast voor de nabestaanden. Daarnaast nemen we ook de uitvaartverzekering door. Zelfs wanneer je niet voor je uitvaart verzekerd bent, kun je gewoon bij ons terecht.”

Pas geleden heeft Nelleke nog een prettig voorgesprek gehad met een terminaal zieke vrouw. “Ze vertelde me dat ze het liefste een gaatje in haar kist wilde hebben, zodat ze er toch nog een beetje bij kon zijn. Ik – iemand die graag alle touwtjes in handen houd – begreep dat volkomen. Maar ja… om nou een gat in die kist te boren. Dat ging ons allebei iets te ver”, zegt de Enschedese met een knipoog.

Wil jij ook alvast jouw uitvaartwensen in kaart brengen? Vraag via deze link een vrijblijvend voorgesprek aan. Memento Uitvaartzorg is onafhankelijk en betrouwbaar, helder in de kosten en verzorgt uitvaarten voor iedere uitvaartverzekering.

Lees ook:

memento uitvaartzorg 2

Nelleke en André zijn uitvaartbegeleiders: ‘Je maakt even onderdeel uit van de familie’

Van zakdoekjes met een persoonlijke tekst tot oma's lievelingsbloem op het bed zodat haar slaapplek ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Memento Uitvaartzorg. Meer over Memento Uitvaartzorg ontdekken?

Memento Uitvaartzorg uitvaart

Begoniastraat 160, Enschede

Bekijk meer:uitvaart

adv.