Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van eenmanszaak naar grote onderneming: ‘Ik heb nu 31 man én mijn vrouw in dienst!’

Aangeboden door Solar Groep Twente 6 november 2020

Een laptop, een caddy en een aanhanger. Meer had Richard Hoekstra drie jaar geleden niet nodig om zijn eigen bedrijf op te starten. Vanuit zijn huiskamer richtte hij Solar Groep Twente op. “Van klantcontact tot het plaatsen van zonnepanelen, in het begin deed ik alles zelf. Inmiddels heb ik 32 personeelsleden in dienst en zitten we in een pand van maar liefst 600 vierkante meter. Ik ben zo trots op hoe de organisatie gegroeid is!”

Richard is jarenlang accountmanager geweest, maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Toen hij besefte welke potenties zonnepanelen en verduurzaming hebben, besloot hij het roer rigoureus om te gooien en voor zichzelf te beginnen. “Natuurlijk was dit een spannende stap om te zetten. Maar ik geloof in de ontwikkeling van duurzame energie en de kracht van zonnepanelen. Wanneer je voor de volle honderd procent achter het product staat, is de stap naar een eigen onderneming minder eng.”

Installateur in de ochtend, verkoper in de avond

De Enschedeër maakte in de opstartfase van zijn bedrijf enorm lange dagen. “Iedere werkdag ging de wekker om 5.30 uur. Een uurtje later was ik bij de groothandel in Ootmarsum en vanuit daar reed ik naar de klanten toe om de zonnepanelen te leggen. In de loop van de middag friste ik me thuis even op en werd de werkkleding omgeruild voor een nettere outfit. Daarna ging ik met de verkoopmap onder de arm bij een aantal potentiële klanten langs, om vervolgens ’s avonds laat mijn administratie bij te werken. En de volgende dag begon het hele proces weer opnieuw”, legt Richard uit.

Al snel uit z’n jasje gegroeid

Binnen een jaar moest Richard al een extra freelancer aannemen, want de grote hoeveelheid orders was voor hem alleen niet meer te behappen. Ook vormde zijn huiskamer niet langer het hoofdkantoor van Solar Groep Twente, maar kon hij zijn werkzaamheden uitvoeren vanuit een bedrijfspand op het Euregio Bedrijvenpark tussen Enschede en Glanerbrug.

Ook deze opslagruimte werd al snel te klein en begin 2019 verhuisde Richard naar zijn huidige pand aan de Lenteweg 5. “Ik heb inmiddels 32 man in dienst. Of nou ja, man… mijn vrouw maakt sinds kort ook onderdeel uit van het team”, zegt Richard lachend. “En dit gaat heel goed. Zij is enorm sterk in alle werkzaamheden rondom office management. Dit geeft mij meer de vrijheid om me te richten op dingen waar ik goed in ben, zoals klantcontact en de inkoop.”

Tekst gaat verder onder foto.

team solar groep twente
Een gedeelte van het team van Solar Groep Twente

Erkend zonnepaneel installateur

Wat is volgens Richard het succes achter zijn bedrijf? “Ik heb mij vanaf het begin gericht op de kwaliteit van de zonnepanelen én dat het op de juiste manier aangesloten wordt. Ik wil er niet gelijk een heel technisch verhaal van maken, maar als de aansluiting niet op de juiste manier gebeurt kan er teveel stroom over de kabel gaan lopen en hierdoor ontstaat brandgevaar. Dit wil je natuurlijk niet.”

De ondernemer heeft dus heel bewust gekozen om het keurmerk erkend zonnepaneel installateur te behalen. Zo weet de klant zeker dat zowel de zonnepanelen als de installateurs aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen. “We leveren niet alleen zonnepanelen van goede kwaliteit, er zit ook veel kennis achter de organisatie. Dit levert een belangrijke bijdrage aan onze erkenning en betrouwbaarheid.”

De volgende stap: complete pakket aanbieden

De Enschedeër heeft binnen een paar jaar tijd een stabiel bedrijf neergezet. Hij heeft geen leningen bij de bank lopen en zijn bedrijfsformule is inmiddels al verder uitgebreid. Want naast Solar Groep Twente beheert Richard ook Isolatie Groep Twente. “Je kunt niet alleen geld en energie besparen door zonnepanelen aan te schaffen, maar ook door je woning beter te isoleren. Met deze uitbreiding kunnen wij onze klanten het complete pakket qua verduurzaming aanbieden.”

Profiteer nu van €250,- korting

Iedere maand legt het team van Solar Groep Twente zo’n 1700 tot 1800 zonnepanelen door heel Nederland. Wil jij ook dat Richards vakmannen bij jou langskomen om jouw woning te verduurzamen? Profiteer dan nu van deze speciale actie: tot 31 december 2020 krijg je namelijk €250,- korting op zonnepanelen van Solar Groep Twente! Bezoek de website om vrijblijvend een offerte op te vragen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Solar Groep Twente. Meer over Solar Groep Twente ontdekken?

Solar Groep Twente

Gesloten09:00 - 17:00

Lenteweg 5 , Enschede

adv.