Voor groenteman Marc is geen enkele bestelling te gek: ‘Niet elke luchtvaartmaatschappij wil dit in het ruim hebben’

Aangeboden door Uw Groenteman Pompoen 1 maart 2019

De altijd enthousiaste groenteman Marc zit al 25 jaar in de verkoop van groente en fruit. Met veel passie weet hij over zijn producten te vertellen en hij doet graag extra moeite voor zijn klanten. Zo heeft hij ooit een tropische vrucht uit Thailand laten invliegen dat zo ontzettend stinkt, dat maar weinig luchtvaartmaatschappij het willen vervoeren. 

Durian

De stinkerd in kwestie is de durian. De rijpe vrucht heeft een penetrante geur door de vorming van waterstofsulfide, waaraan de vrucht zijn naam ‘stinkvrucht’ ontleent. “Deze vrucht heb ik speciaal op verzoek voor een klant besteld. Het wordt in Nederland nauwelijks verkocht, maar ik doe graag extra moeite voor mijn klanten,” zegt Marc enthousiast.

durian
Foto ter illustratie. Bron: Unsplash

Niks is te gek

Voordat de bestelling wordt geplaatst, maakt Marc duidelijke afspraken over de levertijd en de prijs. “Eigenlijk is niks voor mij te gek. Als jij graag een bijzonder stukje fruit of groente wilt eten, dan gaan wij voor je op zoek.” Je hebt zo’n unieke bestelling natuurlijk niet dezelfde week al in huis, maar voor iets bijzonders wil je vast wel even wachten.

Raapsteeltjes

Wie Uw Groenteman Pompoen regelmatig bezoekt weet dit natuurlijk al, maar deze groenteman in Enschede staat bekend om haar topkwaliteit groente, fruit en rauwkostsalades. Daarnaast verkopen zij ook groentes die je niet in de reguliere supermarkt vindt. “Wij zijn heel trots op onze raapsteeltjes. Dit is een vergeten groente die vooral in stamppotten verwerkt wordt. Het is typisch voor de regio Twente, want in Amsterdam kom je deze groente niet zo snel tegen.”

Kom langs in de winkel

De eerste raapsteeltjes liggen al bij Marc in de winkel. Kom gezellig langs bij Uw Groenteman Pompoen en laat je verrassen door de frisse en knapperige smaak van deze vergeten groente.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Uw Groenteman Pompoen. Meer over Uw Groenteman Pompoen ontdekken?

Uw Groenteman Pompoen groenteboeren

Nu gesloten08:00 - 18:00

Burgemeester van Veenlaan 106, Enschede

Bekijk meer:groenteboeren

adv.