Tori: ‘Binnen een week moest ik beslissen of ik mijn studie wilde opzeggen om voor mezelf te beginnen’

Aangeboden door van Doorn & Doorn 25 januari 2019

Tori Doorn is pas 25 jaar en nu al mede-eigenaar van de hippe hotspot Van Doorn & Doorn. Iets meer dan een jaar geleden studeerde ze nog rechten, maar ze had altijd al de ambitie om iets voor zichzelf te beginnen. Toen de kans zich voordeed om het sfeervolle horecapand middenin de wijk Roombeek over te nemen, greep ze die mogelijkheid met beide handen aan.

Nu of nooit

Mede-eigenaar Ina had dit pand op Roombeek al langer op het oog. Ze is ook eigenaar van het goedlopende theehuis Sprakel in het Bos en Tori was al vier jaar bij haar in dienst. “Op een dag kwam Ina bij me met de vraag wat ik met mijn studie wilde doen, want ze had een gaaf pandje op het oog. Binnen een week moest ik beslissen of ik mijn studie wilde opzeggen om voor mezelf te beginnen. Zo’n kans krijg je maar één keer, dus ik besloot het te doen,” vertelt Tori met een grote glimlach.

van doorn & doorn

Bonusmoeder

Tori is het gezicht van de zaak en Ina opereert vooral op de achtergrond. “Doordat onze achternamen op elkaar lijken, denken veel mensen dat we familie van elkaar zijn. Ondanks dat we dit niet zijn, zie ik Ina echt als een bonusmoeder. Ze steunt me overal in en laat me mijn eigen ding doen,” zegt Tori trots.

‘Je geeft er veel voor op en dan hoop je dat het allemaal waard is’

Healthy food with a guilty pleasure

En Tori haar eigen ding laten doen, dat zie je terug in de menukaart. In de eerste maanden na de opening van Van Doorn & Doorn was de menukaart nog vrij veilig. Biologische broodjes, maar ook een uitsmijter stond op de kaart. Tori wil de bewustwording waar voedsel vandaan komt graag onder de aandacht brengen. Daarom vind je op de menukaart veel duurzame en fairtrade producten.

Vegan fastfood

Sinds het najaar van 2018 heeft ze het concept van vegan fastfood geïntroduceerd op haar nieuwe menukaart. In Amsterdam wordt namelijk het ene vegan restaurant na het andere geopend, maar in Twente duurt het altijd iets langer voordat dit soort trends aanslaan. “De sfeer in zo’n lunchtentje vind ik geweldig en zoiets wilde ik ook in Enschede opstarten. Ik denk dat dit goed gelukt is!”

Ben je benieuwd welke gerechten Van Doorn & Doorn allemaal serveert? Bekijk hier alvast de menukaart en kom gezellig langs om het zelf te ervaren.

Eigenaresse Tori Doorn
Foto: Facebook Van Doorn & Doorn
Verrassend lekker: broodje pulled jack fruit
Foto: Van Doorn & Doorn

Deze bijdrage wordt je aangeboden door van Doorn & Doorn. Meer over van Doorn & Doorn ontdekken?

van Doorn & Doorn restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 18:00

Steenbeltweg 48, Enschede

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.