Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tineke komt met creatieve oplossing: ‘Ontwerp besprekingen gaan prima via beeldbellen’

Aangeboden door UNI10 Edelsmid 20 april 2020

Edelsmid Tineke Hessels van UNI10 moet wel even aan de nieuwe situatie wennen. Want ondanks dat ze de zaak geopend heeft, stappen er vanwege de coronacrisis minder mensen bij haar naar binnen dan normaal gesproken. Maar bij de pakken neerzetten doet deze vakvrouw zeer zeker niet. “Met behulp van videobellen kunnen we nog steeds prachtige sieraden maken.”

Het maken van unieke sieraden die speciaal voor de klant ontworpen zijn, is een van de punten waar UNI10 Edelsmid bekend om staat. Normaliter begint dit creatieve proces aan Tineke’s tafel in de zaak, maar niet iedereen voelt zich daar momenteel even prettig bij. Daarom biedt ze ook de mogelijkheid om op afstand de wensen door te spreken.

Hetzelfde gesprek, maar dan net even anders

In de nieuwe situatie zit Tineke nog steeds aan haar ontwerptafel, maar de stoelen tegenover haar blijven leeg. In plaats daarvan staat er een iPad op tafel en kan ze met behulp van Skype of FaceTime alsnog met haar klanten videobellen. “Dit werkt heel goed, want ik kan nog steeds verschillende materialen en voorbeelden laten zien. Ook kun je het beeld uitvergroten waardoor details nog beter zichtbaar zijn”, legt Tineke uit.

Voorafgaand aan het beeldbellen heeft Tineke al een (telefonisch) eerste gesprek gehad om in kaart te brengen wat de specifieke wensen zijn. Ook heeft ze meerdere schetsen naar de klant gemaild die dan tijdens het beeldbellen besproken gaan worden. “Ik ben nog aan het onderzoeken of live schetsen tijdens het videobellen een mogelijkheid is, maar vooralsnog is de huidige werkwijze een mooie manier om verder te werken.”

videobellen

Niet alleen in Enschede

Het is niet de eerste keer dat Tineke via videobellen met haar klanten communiceert. Ook voor de coronacrisis bleek deze technologie al een uitkomst te bieden. “Onze klanten zitten niet alleen in Enschede, maar door het hele land en zelfs in andere Europese steden. Het is dus echt niet altijd nodig om uren in de auto te zitten zodat we fysiek bij ons in de zaak het ontwerp kunnen bespreken.”

En hoe gaat dat dan bijvoorbeeld als je een ring op afstand laat ontwerpen? “Het mooiste is natuurlijk als de klant zijn of haar ringmaat al weet. Maar mocht dit niet het geval zijn, dan vinden we het geen enkel probleem om een bos met ringmaatjes op te sturen. Op deze manier kunnen alsnog de juiste maten doorgeven worden. Met een speciale pakketdienst zorgen we ervoor dat jouw sieraad bij jou thuis afgeleverd wordt.”

Langskomen bij UNI10 blijft gewoon mogelijk

Kortom, er zijn dus nog genoeg mogelijkheden om een mooi sieraad te laten ontwerpen bij Tineke en haar team. “Uiteraard is de winkel ook gewoon geopend en kunnen we onze klanten met gepaste afstand verder helpen. En als je de ‘drukte’ zoveel mogelijk wilt vermijden, is het handig om bijvoorbeeld op een doordeweekse dag langs te komen in plaats van op een zaterdag. Dan zijn er sowieso minder mensen in onze zaak en in de stad.”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de collectie van UNI10? Neem dan alvast een kijkje op hun website.

ontwerp bespreking via ipad

mensen achter UNI10

Dit zijn de mensen achter UNI10: ‘We vormen echt een team met elkaar’

Tineke Hessels is de eigenaresse van UNI10 Edelsmid en haar atelier zit al bijna veertien jaar in he...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door UNI10 Edelsmid. Meer over UNI10 Edelsmid ontdekken?

UNI10 Edelsmid juweliers

Geopend10:30 - 18:00

Haverstraatpassage 27B, Enschede

Bekijk meer:juweliers

adv.