Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tim: ‘Iedere wijn die hier binnenkomt, wordt eerst door ons geproefd’

Aangeboden door Wijnhandel-Slijterij Le Tonneau 5 juni 2020

Tim Lamers is een echte levensgenieter in hart en nieren. Hij houdt van lekker eten en drinken en doet dit het liefste samen met zijn familie en vrienden. “Ik vind het erg belangrijk om met anderen te kunnen genieten. Dit geldt niet alleen voor mezelf, zo’n genietmoment gun ik iedereen.” En dat is nou precies wat hij dagelijks als eigenaar van wijnhandel-slijterij Le Tonneau zijn klanten probeert mee te geven.

Met de paplepel ingegoten

De passie voor lekker eten en drinken is er met de paplepel ingegoten. Zo had Tim’s opa een eigen horecabedrijf en andere familieleden zijn bakker geworden. Ook voor Tim werd het al vrij snel duidelijk dat hij iets in de horeca wilde gaan doen. Na de hotelschool heeft hij voor de mooiste kastelen en restaurants gewerkt in onder andere Oostenrijk en Zwitserland, maar uiteindelijk verpandt hij zijn horecahart aan de wijnwereld.

Wijnen, wijnen, wijnen!

Zijn schoonvader Kees Kroezen heeft namelijk meerdere wijnhandels in Enschede, Doetinchem en Lochem en al snel helpt Tim mee in het familiebedrijf. “Ik ben eigenlijk per toeval in de wijnhandel gerold. Maar als je er eenmaal in zit, wil je er niet meer uit. Het is echt een prachtig beroep, want als wijnkenner werk je aan een stukje geluk van de ander,” legt Tim uit.

wijnhandel-slijterij Le Tonneau

Zo vindt de ondernemer het geweldig om samen met zijn klanten, of zoals hij zelf zegt zijn gasten, een passende wijn te vinden. “Ik kan me eigenlijk geen groter compliment voorstellen dan dat onze klanten naderhand bij ons komen om te vertellen hoeveel ze van de wijn genoten hebben. En dan maakt het echt niet uit of ze met een flesje wijn van €6,- naar huis zijn gegaan of met een luxere wijn.”

Vol enthousiasme

Als je nog geen wijnliefhebber was, dan word je dat wel na een gesprekje met Tim. Aandachtig luistert hij naar de wensen van de klant en vol enthousiasme vertelt hij over de mooie wijnen die erbij passen. “Ook vind ik het erg leuk om anderen verschillende wijnen te laten proeven. In principe kun je hier iedere dag terecht om te proeven en vaak regelen we er ook een lekker borrelhapje bij. Dat stukje extra service vinden we erg belangrijk,” zegt Tim enthousiast.

luxe wijnen Le Tonneau
Ook voor oudere wijnen ben je bij Le Tonneau aan het juiste adres

Mensen blij blijven maken

Of je nu op zoek bent naar een lekker speciaalbiertje, een mooie fles wijn of een goede rum, wijnhandel-slijterij Le Tonneau heeft het in huis! “Vroeger dacht ik altijd dat ik moest blijven groeien met meer winkels en een nóg grotere collectie, maar dat is inmiddels niet meer zo. Ik wil geen manager worden die alleen maar onderweg is. Ik wil juist zelf in de winkel blijven staan en klanten blij blijven maken. Als meer mensen met elkaar zouden genieten, dan wordt de wereld gewoon een stukje mooier.”


Meer over Wijnhandel-Slijterij Le Tonneau ontdekken?

Wijnhandel-Slijterij Le Tonneau slijterijen

Gesloten13:00 - 18:00

Veldhoflanden 5, Enschede

Bekijk meer:slijterijen

adv.