Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Susanne heeft haar eigen dierenspeciaalzaak: ‘Ik wil liever geen webwinkel, persoonlijk contact staat voorop’

Aangeboden door Pronk`s Dogshop 29 mei 2020

Als je Susanne vroeger naar haar carrièreplannen had gevraagd, dan kwam het overnemen van het familiebedrijf niet in het plaatje voor. Maar dingen kunnen soms anders lopen dan gepland en inmiddels mag ze zich al ruim een jaar mede-eigenaar van Pronk’s Dogshop noemen. “Ik kan mij geen mooier beroep voorstellen!”

Wat 85 jaar geleden begon als een trimruimte van slechts 5 m² is inmiddels uitgegroeid tot een bekende honden en katten speciaalzaak in Enschede en omgeving. Pronk’s Dogshop is geen standaard dierenwinkel, maar onderscheidt zich onder andere in het aanbod van verse en natuurlijke voeding. Zo maakt Susanne bijvoorbeeld zelf hondentaartjes en ijslolly’s van vers vlees. Ook bieden zij regelmatig leuke dierenworkshops aan, kun je er spelletjes lenen en verhuren ze buggy’s en fietskarren. Uiteraard vind je er ook dierenaccessoires, zoals honden- en kattenspeeltjes, riemen en manden.

Pronk's Dogshop Enschede
Pronk’s Dogshop is gevestigd aan de Rietmolenstraat in Enschede

Een echte ondernemersfamilie

Susanne vormt de derde generatie die het familiebedrijf runt. Als zeventienjarig meisje hielp ze al mee in de winkel, maar meer dan een bijbaantje hoefde het voor Susanne niet te worden. Haar interesse lag voornamelijk in de sportwereld en daar heeft ze dan ook jarenlang in gewerkt. “Ik ben een echte workaholic, maar fulltime blijven werken met een gezin van drie jonge kinderen werd op den duur best een uitdaging. Mijn ouders stelden daarom voor dat ik tijdelijk een stapje terug moest doen. Om toch een inkomen te generen, kon ik en bij hen in de winkel komen werken. Al snel merkte ik dat dit werk echt helemaal bij mij paste. Ik wil dit dan ook tot ver na mijn pensioen blijven doen”, zegt Susanne enthousiast.

‘Ik wil dit werk vol passie blijven doen’

Susanne’s grote voorbeeld zijn haar ouders Rob en Ria. “Ik vind het zo knap dat ze zich zelfs tijdens de vorige recessie staande hebben weten te houden. In deze branche kan het behoorlijk lastig zijn om je hoofd boven water te houden, want je ondervindt veel concurrentie van webwinkels. Maar wat wij erg belangrijk vinden is de persoonlijke benadering en de aandacht voor de klant. En ik wil dit werk net zoals mijn ouders nog jaren vol passie blijven doen.”

verse hondentaartjes en natuurlijke snacks
De hondentaartjes bakt Susanne zelf

Bloemen uit de Randstad en koekjes in de boom

Die persoonlijke benadering blijft bij haar klanten niet onopgemerkt. Zo werd Susanne een tijdje geleden nog verrast met een prachtige bos bloemen. “Een van mijn vaste klanten is verhuisd naar het westen van het land. In principe kan ze haar hondenvoer bij de lokale dierenwinkel kopen, maar in plaats daarvan bestelt ze het bij ons. Ze waardeert het namelijk enorm dat ze me altijd kan appen of bellen als ze vragen heeft en ik haar van goede service voorzie. Als bedankje kwam ze persoonlijk een bos bloemen afleveren.”

Ook hing er laatst bij een van haar klanten als extraatje een doos met koekjes in de boom. “Vanwege de coronacrisis wilde deze klant liever niet langskomen in de winkel. Gelukkig beschikken wij over een bezorgservice genaamd de brokken-piloot, dus het was een kleine moeite om even naar Glanerbrug te fietsen. Bij aankomst had ze voor ons een doos met koekjes in de boom opgehangen. Echt hartverwarmend zulke dingen”, zegt Susanne met een twinkeling in haar ogen.

Speciale actie in juni en juli

De komende weken zullen Susanne en haar collega Kim nog veel vaker op de brokken-piloot te zien zijn, want Pronk’s Dogshop organiseert in samenwerking met hondenvoer specialist Farm Food een leuke actie. In de maanden juni en juli krijg je bij iedere bezorging met de brokken-piloot een gratis kauwbot van Farm Food cadeau. Uiteraard worden er geen bezorgkosten gerekend voor bezorgingen binnen Enschede.

Meer weten over Pronk’s Dogshop? Neem alvast een kijkje op de website om op de hoogte te blijven van de komende acties, workshops en het uitgebreide assortiment. Of kom gezellig langs in de winkel, want Pronk’s Dogshop is zes dagen per week geopend. Leuk extraatje: je hoeft geen parkeergeld te betalen, want deze speciaalzaak beschikt over een extra bezoekerskaart voor het parkeren.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Pronk`s Dogshop. Meer over Pronk`s Dogshop ontdekken?

Pronk`s Dogshop dierenwinkels

Geopend13:00 - 18:00

Rietmolenstraat 100-102, Enschede

Bekijk meer:dierenwinkels

adv.