Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

#supportyourlocal: ‘Als we willen blijven bestaan, hebben wij de klanten keihard nodig’

Aangeboden door Winkelcentrum Enschede Zuid 8 mei 2020

Het is een beetje dubbel om je te vragen te komen winkelen in deze tijd. Toch hebben de winkeliers van Winkelcentrum Enschede Zuid jou juist in deze tijd keihard nodig. Doe daarom je inkopen zoveel mogelijk bij de lokale ondernemers, zo helpen we elkaar de coronacrisis door.

Bij Winkelcentrum Enschede Zuid vind je alles voor je dagelijkse boodschappen. Naast de supermarkten, boekenwinkels en kledingwinkels is er ook een groot aanbod van verswinkels. Uiteraard zijn er de nodige maatregelen getroffen in het winkelcentrum, zodat jij op anderhalve meter afstand veilig jouw boodschappen in huis kunt halen.

#supportyourlocal

Een van de ondernemers die gevestigd is in Winkelcentrum Enschede Zuid is Metin Ozceylanoglu. Metin is de eigenaar van Ada Supermarkt en hij merkt dat de sfeer in het winkelcentrum sinds de coronacrisis veranderd is. “Ik maak elke dag een rondje door het winkelcentrum. Het doet me pijn om te zien dat sommige winkels gesloten zijn. Je weet wie er achter de winkels zitten, je kent de gezichten. Normaal gesproken loop je langs en zwaai je naar elkaar en nu is het dicht. Dat vind ik erg treurig”, legt de ondernemer uit. ” Maar gelukkig lijkt het allemaal weer een beetje de goede kant op te gaan sinds de versoepelingen zijn aangekondigd.”

WKC_Zuid_Enschede - Raakkracht-3
Metin Ozceylanoglu is de eigenaar van Ada Supermarkt

Ook ziet Metin dat de klanten gespannen zijn. “Dat snap ik, maar zowel voor ons als voor het winkelcentrum staat jouw veiligheid voorop. Houd je daarom aan de regels en gun elkaar de ruimte. Zo helpen we elkaar.”

Koop bij de lokale ondernemer

Sandra Screever, filiaalleidster van Bakkerij Nollen, deelt deze mening. “Blijf vooral bij je plaatselijke bakker, groenteboer en slager je boodschappen halen. Het internet is natuurlijk heel verleidelijk, maar als we willen blijven bestaan, hebben wij de klanten keihard nodig.”

Sandra zit zelf al jaren in de bakkerswereld en kan haar klanten alles over brood vertellen. “Je weet hoeveel moeite het heeft gekost om het eindproduct te maken en hoeveel passie erbij komt kijken. Dat maakt het ook echt leuk om het te verkopen. Dit stukje beleving geven we graag aan onze klanten mee”, vertelt Sandra enthousiast.

Noaberschap op Zuid

De ondernemers van Winkelcentrum Enschede Zuid hopen niet alleen op steun van hun trouwe klanten, maar staan ook voor elkaar klaar. Als echte noabers helpen de ondernemers elkaar, zeker in tijden zoals deze.

Daar kan Arjen Dik van Pets Place wel over meepraten. “We zijn met de winkeliers onder elkaar erg hecht. Zo staat Ronald van Je Maatje altijd voor mij klaar, zeker in de periode toen mijn schoonzus en een medewerkster destijds nog alleen in de winkel stonden. Dat waardeer ik enorm. Je helpt elkaar echt verder. Samen maken we Zuid. Met de ondernemers, maar ook met de wijk. Zo had ik onlangs lampen over die Sanders Vers in zijn winkel goed kon gebruiken. Toen krijg ik als dank van hem vleeswaren voor op de barbecue. Een goeie ruil, dacht ik zo!”

Help jij mee om Zuid sterk en levendig te houden? Blijf je inkopen daarom zoveel mogelijk doen bij de lokale ondernemers van Winkelcentrum Enschede Zuid. Bezoek daarnaast de website voor meer informatie en houd hun Facebookpagina in de gaten voor leuke winacties en andere nieuwtjes.

WCZ_Pets_Place_002
Arjen Dik is eigenaar van Pets Place

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Winkelcentrum Enschede Zuid. Meer over Winkelcentrum Enschede Zuid ontdekken?

Winkelcentrum Enschede Zuid winkelcentra

Gesloten08:30 - 18:00

Wesseler-Nering 9a, Enschede

Bekijk meer:winkelcentra

adv.