Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sjaak: ‘Ik hoef geen bakken met geld te verdienen, zolang de vaste lasten maar gedekt zijn’

Aangeboden door Sjaak Curiosa 17 januari 2020

De afgelopen veertig jaar heeft Sjaak al verschillende beroepen uitgevoerd. Zo heeft hij onder andere in de bouw gewerkt, is hij vrachtwagenchauffeur geweest en maakte hij de nodige uurtjes als logistiek medewerker. Helaas gaf geen enkele baan hem echt voldoening. Maar daar kwam dankzij de erfenis van zijn vader verandering in. 

Fulltime met passie bezig

Waar Sjaak bij zijn vorige banen weleens de drive miste om er een leuke dag van te maken, is hij op dit moment fulltime met zijn passie bezig. Want door de erfenis werd het voor de Enschedeër financieel mogelijk om zijn eigen winkeltje in brocante en curiosa te beginnen. “Op 1 april 2019 heb ik Sjaak Curiosa aan De Heurne 39 geopend en sindsdien ga ik iedere dag met enorm veel plezier naar mijn werk. Ik heb de leukste gesprekken en ik kan ook rustig de tijd voor mijn klanten nemen. Beter kan niet!”

Sjaak Curiosa_17

Sjaak Curiosa

Rommel-en antiekmarkten afstruinen was al jarenlang een grote hobby van Sjaak. Maar met de komst van Sjaak Curiosa kan hij nu professioneel op zoek gaan naar verborgen pareltjes. Dit doet hij niet alleen in Nederland, maar ook op plattelandsmarkten in bijvoorbeeld Frankrijk en België. In zijn winkel vind je een mooie mix van antieke meubeltjes, retro woonaccessoires, beelden en andere snuisterijen die je gewoon móet hebben. “Ik koop alleen maar spullen in die ik zelf leuk vind, anders kan ik het niet vol enthousiasme verkopen. Gelukkig komt mijn smaak aardig overeen met de wensen van de consument.”

Tot ver na zijn pensioen

Sjaak is op dit moment 58 jaar en hij hoopt dit werk nog ver na zijn pensioen te kunnen doen. Hij is zijn winkel overigens niet uit commercieel oogpunt begonnen, want hij doet die werk puur voor zijn plezier. “Het belangrijkste voor mij is dat ik mijn passie met zoveel mogelijk mensen kan delen, en niet zozeer dat de kassa aan het einde van de dag gevuld is. Gelukkig heeft mijn partner een vast inkomen, dus financieel hoeven we ons geen zorgen te maken. Ik ben al tevreden als de vaste lasten gedekt zijn en ik een klein beetje winst overhoud,” zegt Sjaak lachend.

Sjaak Curiosa_26

Kleine prijsjes

Het assortiment van Sjaak Curiosa is geen week hetzelfde. Zodra er weer wat ruimte is vrijgekomen, wordt de winkel aangevuld met andere spullen. Dus loop gewoon eens naar binnen en neem rustig de tijd om rond te neuzen. Wie weet kom je net datgene tegen waar je al jaren naar op zoek bent! Of laat het Sjaak weten als je iets specifieks zou willen hebben. Dan kan hij daar rekening mee houden tijdens zijn volgende zoektocht.

Sjaak Curiosa zit aan De Heurne in Enschede
Sjaak_ Sjaak Curiosa

Schatgraven met Sjaak: ‘Het voelde alsof ik het graf van Toetanchamon gevonden had’

Sjaak weet niet wat hij ziet zodra de krakende deuren van de boerenschuur opengaan. Overal waar hij ...

Meer over Sjaak Curiosa ontdekken?

Sjaak Curiosa antiekwinkels

Gesloten12:00 - 20:00

De Heurne 39, Enschede

Bekijk meer:antiekwinkels

adv.