Richard en Yvonne zijn super trots op wat ze bereikt hebben: “We zijn met helemaal niks begonnen”

Aangeboden door gezondheidswebwinkel.nl 11 mei 2018

Yvonne en Richard Bosman delen niet alleen de liefde voor elkaar, maar ook de liefde om mensen te helpen. Sinds 2009 zijn ze samen de gezondste winkel van Enschede begonnen: gezondheidswebwinkel.nl. “Toen we dit pand kochten, stond er alleen een computer. We zijn er heel trots op dat we dit voor elkaar hebben gekregen, want we zijn echt met helemaal niks begonnen,” vertelt Richard enthousiast.

38 jaar ervaring

Richard is het grootste gedeelte van zijn leven werkzaam geweest in de gezondheidswinkel. Hij begon als vakkenvuller bij de Reformhuis Twente aan De Heurne en een aantal jaren later werd hij bedrijfsleider van dat filiaal. “Na de middelbare school ben ik een kunstopleiding aan de AKI gaan volgen. Kunst is heel mooi, maar er moet wel brood op de plank komen. Toen er een vacature vrijkwam als bedrijfsleider, twijfelde ik geen moment. Ik moest nog wel even mijn laatste jaar van mijn studie afmaken, maar dat vond mijn toenmalige baas niet erg,” zegt Richard lachend.

reforma-twente
Richard (helemaal rechts) toen hij nog bij Reformhuis Twente werkte

Sterk team

Bij deze winkel leert hij ook zijn vrouw Yvonne kennen. Zij werkte toen als zaterdaghulp. “We vonden elkaar wel leuk, maar de vonk sloeg niet gelijk over. Pas toen ik bij het filiaal in Hengelo ging werken, zijn wij een relatie begonnen,” vertelt Yvonne. “Yvonne is niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn beste vriendin. Inmiddels zijn we al 25 jaar getrouwd en het gaat nog steeds erg goed. We hebben nooit ruzie en het is heel leuk om samen in dezelfde sector te werken.”

Het roer omgooien

In 2009 moeten Yvonne en Richard vanwege de financiële crisis noodgedwongen het roer helemaal omgooien. Richard komt thuis te zitten, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. “Ik dacht bij mezelf: wat een ander kan, kan ik ook. Het eerste half jaar heb ik van UWV de kans gekregen om mezelf te bewijzen. Je hebt een uitkering, maar je mag tegelijkertijd ook geld verdienen met je onderneming. Al het verdiende geld hebben we gelijk in de zaak geïnvesteerd. Dit heeft geleid dat wij op dit moment met 65.000 producten over het ruimste assortiment van heel Twente beschikken,” zegt Richard trots.

gezondheidswebwinkel.nl zorg

vandaag gesloten

Wooldriksweg 4 , Enschede

Bekijk meer:zorg