Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet voor de poes: Paulette is al 40 jaar eigenaresse van poezenhotel De Beparode

Door Charmain Zwijnenberg 26 juli 2019

Al bijna veertig jaar lang vangt de Enschedese Paulette poezen op in poezenhotel De Beparode. De eerste tien jaar in Hengelo, daarna in Enschede. Paulette: “Je weet dat je oud bent als zelfs de derde generatie van een familie haar kat hier komt brengen.”

Vakantieadres voor katten

De Beparode aan de Lonnekerbrugstraat is het vaste vakantieadres voor veel Enschedese katten. “In de zomer is het natuurlijk druk omdat veel mensen op vakantie gaan,” vertelt Paulette. “Maar daarnaast zijn er nog honderduizend andere redenen waarom mensen hun kat tijdelijk bij ons onderbrengen. Denk aan wateroverlast of brand in huis, een ziekenhuisopname, een nieuwe vloer die gelegd wordt.”

‘Mijn moeder had in 1960 een poezenhotel aan de Gladiolenstraat’

Het hotel biedt plek aan zo’n 125 poezen. “Ook konijnen, cavia’s, papegaaien en andere kleindieren mogen hier logeren.” Zo’n opvang runnen is niet voor de poes. Figuurlijk dan. “Gelukkig hebben we een paar vrijwilligers. En mijn man Bert helpt ook veel mee sinds hij met pensioen is. Hij zegt weleens dat hij nog nooit zo’n slechte baas heeft gehad,” zegt Paulette lachend. Haar liefde voor katten heeft ze niet van een vreemde. “Mijn moeder had in 1960 al Poezenhotel ’t Ribbelt aan de Gladiolenstraat in Enschede.”

Tekst gaat verder onder de foto

Poezenhotel De Beparode

Derde generatie

“Er zijn poezen die al twintig jaar lang bij ons in de opvang komen. Het grappige is dat sommige mensen eerst samen met hun jonge kinderen de kat komen brengen. Jaren later zijn diezelfde kinderen volwassen en brengen ze hun eigen kat bij ons.” Lachend: “Wanneer de derde generatie van de familie zelfs haar kat komt brengen, word ik er wel heel erg aan herinnerd hoe oud ik ben.”

In de verkoop

Paulette en haar man zijn allebei de zeventig gepasseerd. “Het is tijd om af te bouwen. We willen de boel verkopen omdat het wel erg veel is allemaal. Maar ja, probeer maar eens iemand te vinden die alles wil overnemen.” Want het gaat niet alleen om het hotel. “Zelf wonen we in de bungalow ernaast. Die moet dan ook worden overgenomen. En dan hebben we nog de wildopvang die door De Beparode wordt gesteund. Dat is de enige officiële wildopvang in Overijssel. Hoe zonde zou het zijn als dit allemaal ophoudt te bestaan?”

Tekst gaat verder onder de foto

Poezenhotel De Beparode

Zo’n groot deel van je leven omringd zijn met dieren. Kan Paulette überhaubt wel afstand nemen van de opvang? “Natuurlijk zal ik dit alles missen. Ik vind het heerlijk om de hele dag met de poezen bezig te zijn. Met ze te knuffelen. Maar het zou ook fijn zijn als we zelf weer op vakantie kunnen en weer tijd hebben voor onze hobby’s,” zegt ze tot slot.

Benieuwd hoe De Beparode er van binnen uitziet? Hou onze site dan in de gaten voor een binnenkijker in het poezenhotel.

Lees ook: 

Done by Didi

Vastgoedstyling hoeft niet duur te zijn: ‘Met minimale aanpassingen kun je veel bereiken’

Wanneer je jouw woning in de verkoop zet, is het erg prettig als je er de gewenste vraagprijs voor k...
lutjewinkel jubileumkaas kaashuys-breij

Titus: ‘Dit is écht een kaas van de bovenste planck’

Sinds 1985 deelt Titus zijn liefde voor kaas met anderen. In zijn kaaswinkel vind je niet alleen bij...
Dennis Ceran Casanova Enschede

Ondernemer uitgelicht: dit zijn de best gelezen interviews van de afgelopen tijd

Elke ondernemer heeft een eigen verhaal. En wij vertalen die verhalen maar al te graag naar mooie ar...

adv.