Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

NLP-trainer Rozemarijn: ‘Van burn-out naar een positief, daadkrachtig leven dankzij NLP’

Aangeboden door Bee Charged 28 oktober 2020

Wanneer je een training volgt bij Rozemarijn, krijg je de garantie dat je er als een ander persoon naar buiten stapt. Dat is het effect van NLP op jouw leven. Rozemarijn ontdekte deze kracht toen ze er zelf mee in aanraking kwam om haar paniekaanvallen te stoppen. De methode fascineerde haar zo dat ze zelf trainingen is gaan volgen. Ze is met Bee Charged gestart en geeft inmiddels aan anderen de mentale boost die ze nodig hebben voor een daadkrachtig leven. Zelf heeft ze al meer dan twee jaar geen paniekaanvallen meer gehad.

NLP is een methode om inzicht te krijgen in ‘hoe’ je de dingen doet. Je leert de regie nemen over je eigen gedachten, gevoelens en emoties. Door de regie te nemen, haal je het beste uit jezelf en kun je je doelen bereiken. Zowel privé als zakelijk. De reden dat het werkt volgens Rozemarijn? Omdat je op een andere manier leert dan bij reguliere therapie of behandelingen.

Zorgzaam karakter

NLP veranderde het leven van Rozemarijn. “Als kind was ik al erg zorgzaam en sociaal en als volwassene was ik ook zeker in staat om ieder aapje op mijn schouder te nemen. Maar mijn schouders bleken helaas nooit breed genoeg”. Een ware struggle die mede leidde tot paniekaanvallen en zelfs een burn-out.

Professionals vertelden haar dat ze met haar problemen moest leren omgaan. Alleen werden de paniekaanvallen er niet minder om. “Zoekende naar een andere oplossing, kwam ik in aanraking met een NLP-coach. We keken samen naar welke programma’s uit het verleden zich hadden geïnstalleerd in mijn systeem. Programma’s, zoals mijn onzekerheid en extreme zorgzaamheid. Maar vooral de overtuiging dat ik niet succesvol of gelukkig kon zijn, als ik niet bakken met geld verdiende en niet keihard werkte.”

Rozemarijn heeft sindsdien inzicht in haar eigen gedrag, gedachten en patronen. Ze heeft, na drie oefeningen, nooit meer een aanval gehad. “Ik leerde de structuur van mijn eigen gedachten en gevoel kennen én veranderen.”

Op zoek naar de bron

Daarna was Rozemarijn niet meer te stoppen. Ze wilde alles over NLP weten en ging op zoek naar de bron: Richard Bandler, mede-ontwikkelaar van NLP. “Ik ben voor hem naar Londen gevlogen voor mijn eerste Practitioner en Master Opleiding. Daarna ben ik doorgevlogen naar Orlando voor de trainerstraining. Een ervaring om nooit te vergeten.”

Toen kon het echte werk beginnen. In 2017 startte ze met Bee Charged. Ze geeft nu zelf trainingen in groepsverband en een-op-een-coaching waarbij ze de NLP-methode toepast. Of het nu het overwinnen van faalangst of perfectionisme is of wanneer je je eigen grenzen wilt leren aangeven: “Iedereen die zichzelf wil verbeteren op persoonlijk (en zakelijk) vlak kan bij mij terecht. Je hoeft geen probleem te hebben om met een coach aan de slag te gaan. Er valt bijna altijd wel iets te verbeteren in het leven. Daar is niets mis mee.”

Vleugje humor en heel veel energie

“Wanneer je een training of coaching volgt bij Bee Charged kun je erop rekenen dat je als een totaal ander persoon naar buiten stapt. Je hoeft geen schriftelijke opdrachten te verwachten.” Bij Bee Charged leer je door ervaringen en door het zelf te doen. Haar aanpak gaat gepaard met een vleugje humor en heel veel energie.

“Er kwam ooit een man heel onzeker binnen”, vertelt Rozemarijn. “Zijn houding en uitdrukking spraken boekdelen, zo veel onzekerheid. Daarom gingen we op zoek naar zijn limiterende gedachten, om ze daarna los te kunnen laten. Zoals ooit mijn limiterende gedachte was dat ik met mijn zorgzame karakter niets ging bereiken in het leven. Hij gaf een presentatie aan het einde van de training. Er stond daadwerkelijk een andere man. Zelfverzekerder en weerbaarder. Hij was nooit meer dezelfde. Dat is toch het mooiste wat er is? Dat mensen ontdekken dat ze zelf de middelen hebben om hun leven te verbeteren. Als ze het maar graag genoeg willen. Ik geef ze alleen de mentale boost die ze nodig hebben om écht voor dat daadkrachtige leven te kiezen en te gaan.”

Maak kennis met NLP

Ben jij toe aan een verbetering in je leven, privé of zakelijk, of wil je graag meer weten over NLP? Kom dan eens langs tijdens een inspiratiesessie over NLP. Je leert de basis kennen, de methode en wat je er allemaal mee kunt bereiken.

Meer lezen of je aanmelden kan via deze link.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bee Charged. Meer over Bee Charged ontdekken?

Bee Charged coaches

Hengelosestraat 221 , Enschede

Bekijk meer:coaches

adv.