Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijhuis Rioolreiniging bestaat vijftien jaar: ‘Ik ben weleens in onderbroek thuisgekomen’

Aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening 4 september 2020

In 2005 startte Coen Nijhuis zijn eigen eenmanszaak in rioolreiniging. Zijn allereerste klanten haalde hij binnen via A6-formaat papiertjes met zijn naam en telefoonnummer die hij door Enschedese brievenbussen gooide. Coen: “Avondenlang heb ik die papiertjes rondgebracht.” In november dit jaar bestaat Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening vijftien jaar en is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio.

Wat in 2005 begon met een eenmanszaak, één busje en enkele klanten, groeide uit tot een middelgroot bedrijf met veertien medewerkers en een wagenpark vol bussen en andere werkvoertuigen. Een flinke groei kun je wel stellen. “We zijn inderdaad steeds verder gegroeid en zijn inmiddels een allround ontstoppingsbedrijf”, vertelt Coen. Want behalve het reinigen van de riolering biedt Nijhuis tegenwoordig ook rioolaanleg, veegservice, algemene dienstverlening, vetservice en hulp bij calamiteiten.

Van kleine tot grote calamiteiten

Die calamiteiten komen dag en nacht voor. Dat kan een kleinschalige verstopping zijn, maar ook een grote overstroming. Zoals die keer op het Koningsplein in Enschede begin dit jaar, toen een hoofdwaterleiding was geknapt en het water in sommige winkelpanden wel 15 centimeter hoog stond. Het duurde uren voordat het water was weggezogen. Maar dat is voor Coen en zijn team geen probleem. “Het maakt niet uit hoeveel tijd erin gaat zitten. We gaan pas weg als alles opgelost is”, zegt de eigenaar.

‘Eens een klant, altijd een band’

Die servicegerichte instelling en de nazorg die Nijhuis Rioolreiniging biedt zorgen ervoor dat bijna al zijn klanten terugkomen. “Eens een klant, altijd een band, zeg ik weleens. Dat is ook precies wat we willen: tevreden klanten.”

Landelijk nieuws door Dusty de hond

In al die jaren heeft Coen behoorlijk wat meegemaakt. Wat is de meest bijzondere gebeurtenis die hem is bijgebleven? “Dat is het verhaal over Dusty”, zegt de Enschedeër beslist. “De hond die vast raakte in een konijnenhol onder een paardenstal. Hij heeft zo’n tien dagen lang vastgezeten. Op 1 januari 2007 hebben wij hem er levend uit kunnen halen. Die gebeurtenis haalde het landelijke nieuws. Toevallig had ik de rioolcamera aangezet waardoor de vrijlating is gefilmd. RTL, SBS, RTV Oost; alle media wilden die beelden hebben.”

In onderbroek naar huis

Minder ontroerend, maar even bijzonder zijn de twee keren dat Coen in slechts zijn onderbroek thuis kwam na een klus. “Het is weleens voorgekomen dat ik bezig was in het riool en dat ik de volle lading over mij heen kreeg door een defect riool.” Toch blijft de Enschedeër nuchter. “Het is dan gewoon een kwestie van kleren uittrekken, schoonspoelen met een hogedrukspuit en in onderbroek naar huis.” Want zelfs na zo’n klus staat Coen nog steeds achter zijn uitspraak ‘poep is het schoonste wat er is, want er heeft nog nooit iemand met zijn handen aangezeten’.

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening

Bij Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening hoef je niet lang te wachten op hulp. Het ontstoppings bedrijf is namelijk 24 uur per dag bereikbaar via 053 – 461 88 61 of via dit contactformulier. Hoe groot of klein de klus is, met de geavanceerde apparatuur en gereedschappen kan het team van Nijhuis alles aan.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening. Meer over Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening ontdekken?

Nijhuis Rioolreiniging, Aanleg & Dienstverlening klusbedrijven

GeopendHele dag

Najaarsweg 50, Enschede

Bekijk meer:klusbedrijven

adv.