Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nelleke: ‘De dood is niet mooi te noemen, maar de liefde daarentegen stijgt overal bovenuit’

Aangeboden door Memento Uitvaartzorg 8 februari 2019

Het verlies van een dierbare is nooit makkelijk, maar een mooie en persoonlijke uitvaart kan het afscheid wel iets dragelijker maken. Nelleke en André Groenink van Memento Uitvaartzorg zetten persoonlijke aandacht voor anderen voorop. “Het voelt alsof we zelf even onderdeel van de familie zijn geworden.”

Memento Uitvaartzorg

Anderhalf jaar geleden besloten Nelleke en haar man André het roer om te gooien. Nelleke werkte voorheen als financieel adviseur bij een bank, maar merkte dat haar kwaliteiten nog beter tot zijn recht komen in de uitvaartzorg. “Ik heb oog voor detail en ben een echte regelmiep. Daarnaast heb ik snel een klik met mensen, kan ik anderen goed aanvoelen en zie direct waar de behoeftes liggen. Dat inlevingsvermogen is erg belangrijk in dit vak,” zegt Nelleke.

Persoonlijke aandacht

Al bij de eerste ontmoeting wordt duidelijk dat André en Nelleke echt vanuit liefde voor de medemens hun beroep uitoefenen. Je voelt je gelijk op je gemak en ze geven anderen de ruimte om hun verhaal te doen. Elke uitvaart is bijzonder en krijgt ook een plekje in het hart van het echtpaar.

memento uitvaartzorg visitekaartje

Nelleke: “Enige tijd geleden kwam ik bij een man thuis die na vijftig jaar huwelijk zijn vrouw had verloren. Hij wilde de uitvaart zo sober en eenvoudig mogelijk houden. Toen we bij het onderwerp ‘bloemen’ aankwamen, wilde ik deze optie al bijna doorstrepen. Maar er verscheen een glinstering en zijn ogen en hij vertelde dat hij graag rode roze wilde. Deze bloemen gaf hij haar altijd op haar verjaardag en die had ze ook als trouwboeket. Het rouwboeket werd echt een bloemstuk met betekenis.”

Informatieavond

Een uitvaart regelen lijkt misschien iets voor later, maar het is juist prettig om je nu alvast te laten informeren over de mogelijkheden. Er is namelijk steeds meer behoefte om zelf de regie in handen te nemen als het gaat om uitvaart en erfenis. Daarom houdt Memento Uitvaartzorg in samenwerking met Harriët Verkleij van De NalatenschapsMakelaar een informatieavond op dinsdag 12 februari.

  • wanneer? dinsdag 12 februari
  • hoe laat? inloop vanaf 19.00 uur
  • waar? Ontmoetingskerk, Varviksingel 139 in Enschede
  • kosten? toegang is gratis inclusief koffie/thee met iets lekkers

Lukt het niet om de informatieavond bij te wonen, maar ben je wel benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Memento Uitvaartzorg. Meer over Memento Uitvaartzorg ontdekken?

Memento Uitvaartzorg uitvaart

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Begoniastraat 160, Enschede

Bekijk meer:uitvaart

adv.