Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Makelaar Sandro Daga: ‘Enschede lijkt bijna het Amsterdam van het oosten’

Aangeboden door Euverman & Nuyts 11 oktober 2019

Als starter kan het heel frustrerend zijn om op de huidige woningmarkt een huis te bemachtigen. Sommige woningen zijn al verkocht voordat ze überhaupt op de markt zijn gekomen of de vraagprijs wordt met duizenden euro’s overboden. Heb jij er genoeg van om iedere keer achter het net te vissen? Dan is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een aankoopmakelaar.

Register makelaar Sandro

Sandro is Register Makelaar en Register Taxateur bij Euverman & Nuyts in Enschede. Gedurende de twaalf jaar dat hij als makelaar werkt, heeft de Enschedeër de woningmarkt enorm zien veranderen. “Ik ben vlak voor de crisis begonnen. Er stonden in Enschede toen bijna 2000 woningen koop. Dat is nu met ongeveer 500 woningen wel anders. Het aanbod is gigantisch geslonken en de omloopsnelheid is hoog. Qua woningmarkt is Enschede bijna het Amsterdam van het oosten geworden. Dit komt, naast de overspannen woningmarkt, ook door de enorme aantrekkingskracht van de stad,” zegt Sandro.

Goed advies geven

Niet alleen de woningmarkt is veranderd, ook Sandro’s rol als makelaar. “Ik heb nu veel meer een adviserende rol. Wanneer je keer op keer je droomhuis misloopt, kan de moed je aardig in de schoenen zakken. Emoties nemen de overhand, waardoor sommige mensen geneigd zijn om beduidend meer te bieden dan de vraagprijs. Een aankoopmakelaar is juist rationeel betrokken bij een huis en kan onderbouwen hoe hij tot een bepaalde waarde komt. Zo kan er een gedegen advies worden gegeven, waarna de klant een juiste beslissing kan nemen.”

Werkelijke waarde van een woning

Een aankoopmakelaar kijkt naar de werkelijke waarde van een woning. “Het is een heel proces dat we uitvoeren. Zo kijken we natuurlijk naar transacties uit het verleden, maar controleren we ook de kadastrale gegevens, de technische staat van de woning en het bestemmingsplan voor de omgeving. Misschien heeft de woning nu nog wel vrij uitzicht, maar worden er over een aantal jaren nieuwe huizen aan de overzijde van de straat gebouwd. Het is onze taak om de klant hierop te wijzen, zodat zij een weloverwogen beslissing kunnen nemen,” legt Sandro uit.

“Indien het een wat ouder huis betreft, kan het raadzaam zijn een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Bij appartementen komt er nog meer bij kijken. We kijken hoe actief de Vereniging van Eigenaren is en of er wel voldoende reserves zijn om het Meerjaren Onderhoudsplan uit te voeren, zodat de potentiële koper niet voor vervelende verrassingen komt te staan.”

Eerder op de hoogte

Deze adviserende rol is niet de enige reden waarom het verstandig is gebruik te maken van een aankoopmakelaar. “Euverman & Nuyts is een NVM-kantoor. Dit betekent dat wij, buiten ons eigen aanbod, precies weten welke woningen binnenkort bij onze collega NVM-Makelaars in de verkoop komen. Deze huizen staan dus nog niet op Funda, maar wij kunnen geïnteresseerden die in ons zoekersbestand staan alvast op de hoogte brengen,” legt Sandro uit.

Van bezichtiging tot sleuteloverdracht

Samenvattend kun je stellen dat een aankoopmakelaar je van begin tot eind begeleidt. “We gaan mee naar de bezichtiging, voeren de onderhandelingen met de verkopend makelaar en controleren de koopovereenkomst. Ook bij de eindinspectie en de notariële overdracht zijn wij aanwezig. Al deze aspecten horen bij onze dienstverlening. Waar ik het meest blij van word? Dat is het persoonlijke contact met de kopers! Ik heb hen mogen begeleiden bij wellicht de belangrijkste aankoop in hun leven.” Ben jij benieuwd wat Sandro of één van zijn collega’s voor jouw zoektocht kan
betekenen?  Neem contact op met Euverman & Nuyts voor een vrijblijvend gesprek.


Meer over Euverman & Nuyts ontdekken?

Euverman & Nuyts makelaars

Gesloten09:00 - 17:30

Hengelosestraat 28, Enschede

Bekijk meer:makelaars

adv.