KOSIE is een knus restaurant met een gouden randje

Op woensdag 3 januari heeft restaurant KOSIE officieel haar deuren geopend. Voor eigenaresse Moniek is het een droom die na 2,5 jaar eindelijk is uitgekomen. KOSIE is een knus restaurant voor liefhebbers van mooie producten en goede wijnen. “Ik vind het belangrijk dat mijn gasten in het restaurant een knus, warm en ‘kosie’ gevoel ervaren.”
Echt uit eten
Moniek heeft ruim twintig jaar horeca ervaring en het idee om een eigen restaurant te beginnen spookte al langere tijd door haar hoofd. Samen met haar man Pascal hakt ze 2,5 jaar geleden de knoop door en is het concept achter KOSIE ontstaan. “In Enschede kun je op heel veel plekken goed eten. Het is gezellig en de ambiance is goed, maar echt uit eten kan echter op weinig plekken. Met echt goed uit eten bedoel ik restaurants zoals Tao, De Tropen en Verso waar je een hele avond uitgebreid kunt dineren. We richten ons qua producten en mooie wijnen op een iets hoger segment,” legt Moniek uit.

KOSIE
KOSIE is het beste te omschrijven als een klassiek Europese keuken met een twist. “Neem bijvoorbeeld onze ‘Coquilles Oale Groond.’ Dit zijn traditionele coquilles, maar dan met een stukje Twentse worst erop. We hebben een à la carte menu en een verrassingsmenu. De gerechten op het verrassingsmenu staan los van de gerechten op de kaart. Je kunt kiezen uit een menu van minimaal drie gangen of maximaal zes gangen. Het is ook mogelijk om dit menu uit te breiden met een wijnarrangement. Iedere maand bieden we een ander verrassingsmenu aan. De à la carte wordt per seizoen aangepast.”
Pure producten
Moniek vindt het erg belangrijk om te weten waar haar producten vandaan komen. Dit doet ze door zoveel mogelijk producten bij lokale ondernemers in te kopen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Black Angus koeien die door kok Roy gefokt worden. Daarnaast wil Moniek zich onderscheiden door veel tijd te kunnen nemen voor haar gasten. “Ik heb maar veertig stoelen en dat wil ik ook zo houden. Zo kunnen we onze kwaliteit behouden en kan ik tijd voor de gasten maken. Als ik mijn restaurant moet samenvatten in een aantal woorden dan zou ik het beste omschrijven als open, kwaliteit, aandacht, verrassende combinaties, pure producten en beleving,” vertelt Moniek trots.