Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kinderschoenenwinkel met het piratenschip: ‘Kinderen vinden het een feestje om hier te komen’

Aangeboden door Flip Schoenmode 2 oktober 2020

Of je nu een oma bent, een kersverse vader, een eigenwijze tiener of een kleuter: de kans is groot dat je weleens bij Flip Schoenmode bent geweest. Deze kinderschoenenwinkel zit namelijk al bijna vijftig jaar in Enschede en Edwin en Annelies Eijkelenkamp zijn de enthousiaste eigenaren. “Het is zo leuk om onze klanten letterlijk groter te zien worden. Zo rende je twaalf jaar geleden nog als een malle met hen door de winkel en nu komen ze hier als puber om hun schoenen kopen.”

Niet alleen voor ouders en grootouders is het fijn winkelen bij Flip, ook voor veel kinderen is het een feestje. Want er staat namelijk een gigantisch piratenschip in de schoenenwinkel. “Ik heb altijd al zo’n groot piratenschip gewild”, glundert Edwin. “Kinderen moeten zich namelijk op hun gemak voelen voordat we ze verschillende schoenen laten passen. Daarom nemen we rustig de tijd voor ieder kind.”

De schoenenwinkel met het piratenschip

Voordat er ook maar één schoen gepast wordt, laten Annelies en Edwin de kinderen eerst rustig spelen. “Zo gaan we bijvoorbeeld bellen blazen of samen met het speelgoed spelen. Pas wanneer het kind zich helemaal op z’n gemak voelt, gaan we de voetjes opmeten en schoenen passen. Ouders staan er soms versteld van hoe zelfs de meest verlegen kindjes zo gemakkelijk met ons meelopen. Uiteraard hebben de kleintjes ook snel genoeg door dat ze na het passen samen met ons door de winkel mogen rennen, een cadeautje uit de schatkist kunnen uitzoeken en een snoepje krijgen”, zegt Annelies lachend.

Tekst gaat verder onder foto.

piratenboot flip schoenmode
Achterin de winkel staat een grote piratenboot

Meehelpen in het familiebedrijf

Wanneer het stel over hun schoenenwinkel begint te vertellen, kun je gelijk zien hoeveel plezier zij in hun werk hebben. Waar komt deze passie voor kinderschoenen eigenlijk vandaan? Edwin: “Mijn vader is oorspronkelijk met deze winkel begonnen. Als tiener hielp ik regelmatig mee in de winkel om bijvoorbeeld spullen weg te pakken in het magazijn. Later mocht ik ook meehelpen bij de verkoop. Ik wilde graag nog meer kennis vergaren. Daarom heb ik op mijn achttiende eerst nog een tijd in een schoenenfabriek gewerkt voordat ik volop meedraaide in de winkel.”

‘Edwin associeert alles met schoenen, hij dróómt er zelfs over’

De schoenenfabriek was een mooi leerproces, want Edwin leerde hier precies waar een goede schoen aan moet voldoen. Van materiaalkeuze tot een perfecte pasvorm: geen enkel onderdeel werd tijdens dit leertraject overgeslagen. En al deze kennis onderscheidt hem weer van andere schoenenverkopers, want hij weet echt alles van het onderwerp af. “Edwin is werkelijk constant met schoenen bezig. Hij associeert alles met schoenen. Het is zelfs zo erg dat hij erover droomt”, zegt zijn vrouw met een knipoog.

Tekst gaat verder onder foto.

flip's schoenen

Klein uurtje rijden voor kinderschoenen uit Enschede

Een paar jaar geleden hadden Edwin en Annelies ook nog wel damesschoenen in het assortiment, maar al snel besloten ze zich enkel op de verkoop van kinderschoenen te richten. “Wat we door de jaren heen gemerkt hebben, is dat steeds meer schoenenwinkels de collectie kinderschoenen verder uitdunden of het helemaal niet meer aanboden”, vertelt Annelies. “Het wordt voor veel mensen dus steeds lastiger om een écht goede kinderschoen te vinden. Gelukkig beschikken wij het hele jaar door over een ruim assortiment jongens- en meisjesschoenen van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat jouw kindje schoenen draagt die perfect zitten.”

Zelfs wanneer vaste klanten naar een andere stad verhuizen, blijven ze Flip Schoenmode bezoeken. “Zo komt er bijvoorbeeld regelmatig een vrouw uit Deventer hier kinderschoenen kopen. Vlak voor haar verhuizing liet ze ons weten dat dit de laatste keer was dat ze hier zou komen winkelen, want de afstand zou te groot worden. Maar een paar maanden later zagen we haar toch weer de winkel binnenstappen. Ze kon namelijk bij haar in de buurt geen goeie kinderschoenen vinden. Ze besloot dat het kleine uurtje reizen het wel waard was om haar kinderen te voorzien van goeie schoenen. Een mooier compliment kunnen we eigenlijk niet krijgen!”

Kom langs in de winkel

Ben jij benieuwd naar de kinderschoenen van Flip Schoenmode? Neem alvast een kijkje op de website en breng een bezoek in de winkel. Deze kinderschoenenwinkel is naast de reguliere openingstijden ook op afspraak geopend. Bel naar 053-4311845 om een afspraak in te plannen voor een maandag of een doordeweekse dag na 18.30 uur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Flip Schoenmode. Meer over Flip Schoenmode ontdekken?

Flip Schoenmode

Gesloten09:00 - 17:00

Poolmansweg 66, Enschede

adv.