Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van sportinstructrice naar zelfstandig ondernemer: ‘Het was nu of nooit’

Aangeboden door Myvictory 18 september 2020

Al vanaf haar achttiende gaf Jennifer Numans dans- en yogalessen bij diverse sportclubs in Enschede en omgeving. Dit heeft ze altijd met veel liefde en vol overgave gedaan. Een reorganisatie zorgde er echter voor dat ze haar eigen loopbaan eens kritisch onder de loep moest nemen. “De wens om een eigen onderneming te starten was altijd wel aanwezig, maar de reorganisatie heeft mij wel het laatste duwtje gegeven. Het was tijd om nu écht mijn hart te volgen.”

En waar Jennifers hart ligt? Bij de persoonlijke aandacht en begeleiding voor haar sporters. “Ik wil mensen beter leren kennen en ze begeleiden om hun doel te bereiken. Van sporten word je niet alleen sterker en fitter, het brengt je ook veel geluk. Het geluk dat ik zelf ervaar door het sporten wil ik heel graag delen met anderen. En daarnaast hecht ik er ook veel waarde aan om een band op te bouwen met mijn sporters. Dat sociale aspect is enorm belangrijk. Men moet zich geen nummertje voelen.”

Myvictory: sterk in groepstrainingen

Een eigen sportstudio begin je niet van de ene op de andere dag. Daarom heeft Jennifer veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen. “Hoe zou de markt zich gaan ontwikkelen en waar liggen mijn kansen? Ik wist al snel dat ik niet kon opboksen tegen alle grote sportclubs in Enschede. Maar bij het aanbieden van groepstrainingen, voedingsadvies en persoonlijke aandacht viel nog veel winst te behalen. Dit zijn de basisbeginselen waar ik mijn sportschool op gebouwd heb.”

Nog voordat Jennifer überhaupt een geschikte locatie had gevonden voor haar sportschool, benaderde ze oud-collega’s om hen aan boord te krijgen. “Doordat ik al zolang in deze branche werkzaam ben, wist ik precies welke andere sportinstructeurs dezelfde visie deelden. Vrijwel iedereen is meegegaan, terwijl ze niet wisten waar ze aan zouden beginnen. Dat vind ik zoiets moois, want ik had op dat moment alleen nog maar een idee en verder nog helemaal niks.”

Tekst gaat verder onder foto.

lounge van Myvictory

Je voelt je gelijk welkom

Uiteindelijk vond Jennifer in 2015 een geschikte locatie aan de J.J. van Deinselaan. Dat deze sportclub anders is dan andere sportscholen in Enschede merk je gelijk. Doordat Myvictory op de tweede verdieping zit, heb je een mooi uitzicht over de stad. Er zijn drie grote studio’s (yoga, cycling en workout) waar de verschillende trainingen gegeven worden. Ook het loungegedeelte is enorm sfeervol ingericht. Iedere sporter die hier binnenkomt lopen wordt vriendelijk bij de voornaam begroet en er heerst een fijne energie. Je vindt hier de gemoedelijkheid van een kleinere sportschool, maar dan wel met een lesaanbod waar je u tegen zegt!

‘Ik had nog nooit een lidmaatschap verkocht’

Aan het hele ondernemerschap moest Jennifer wel even wennen. “Les geven, dat kan ik. Maar ondernemen, wat houdt dat allemaal in? Als zelfstandig ondernemer is het mijn taak om een team te gaan leiden, terwijl ik altijd zelf onderdeel van dat team ben geweest. Dus daar moest ik nog wel mijn weg in zien te vinden. Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit een lidmaatschap verkocht”, zegt ze lachend. “Maar gelukkig heb ik een fantastisch team om me heen verzameld die dezelfde passie deelt als ik.”

Tekst gaat verder onder foto.

instructeurs Myvictory_Jola Mulder Fotografie
Foto: Jola Mulder Fotografie

5-jarig jubileum

Deze maand bestaat Myvictory alweer vijf jaar. Haar team van sportinstructeurs is inmiddels verdubbeld en iedere nieuwe instructeur wordt intern opgeleid. Daarnaast zijn er door de jaren heen veel hechte vriendschappen ontstaan. “De sporters voelen zich hier erg op hun gemak. Wat we vaak zien is dat ze hier in eerste instantie komen om te sporten, maar dat Myvictory hen uiteindelijk veel meer oplevert. Vooral op sociaal vlak. Zo gaan sommige sporters als groepje met elkaar mountainbiken, uit eten of een andere activiteit doen. Daarnaast is het natuurlijk ook helemaal prima dat je hier alleen maar komt om te sporten. Die ruimte geven wij onze sporters ook.”

Jennifer kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen vijf jaar, maar natuurlijk heeft ze ook nog een aantal toekomstplannen. “Het zou mooi zijn als ik nog uit kan breiden met een extra zaal, zodat we nóg meer variatie hebben in ons lesaanbod. Verder willen we anderen ook steeds bewuster maken van het belang van een betere leefstijl. Dus echt het totaalplaatje van voldoende lichaamsbeweging, gezonde voeding en bewust ontspannen. En dat allemaal met dezelfde persoonlijke aandacht en begeleiding die we nu ook al nastreven.”

Ontdek of Myvictory ook iets voor jou is

Ben jij benieuwd of Myvictory iets voor jou is? Doe dan de online lidmaatschapstest. Deze test is binnen één minuut ingevuld en is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een lidmaatschapsadvies op maat. Uiteraard is het ook mogelijk om je aan te melden voor een gratis proefweek. Op deze manier kun je zelf ervaren of Myvictory bij jou past, want naast uiteenlopende groepstrainingen biedt deze sportstudio ook personal training en het Benfit voedingsprogramma aan. Bezoek de website van Myvictory voor het volledige overzicht.

Foto: Facebook Myvictory
Foto credits: Jola Mulder Fotografie
Bron: Jola Mulder Fotografie
Foto: Jola Mulder Fotografie
Jola Mulder Fotografie

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Myvictory. Meer over Myvictory ontdekken?

Myvictory

Gesloten08:30 - 12:00 |18:00 - 22:00

Van Deinselaan 28, Enschede

adv.