Jasper (45) neemt afscheid van cadeauwinkel WAAR: ‘Tijd voor een nieuw avontuur’

jasper_waar_enschede-01
Franchisenemer Jasper in cadeauwinkel WAAR. Foto: indebuurt Enschede

Tony Chocolonely-repen, Dopper-flessen en knuffelbeesten van het Wereld Natuur Fonds. Bij WAAR aan de Langestraat wip je binnen voor duurzame en fairtrade cadeautjes. Franchisenemer Jasper Verbeek (45) is het gezicht van de winkel in Enschede. Al komt daar binnenkort een einde aan. De Enschedeër neemt afscheid van WAAR. “Het is steeds moeilijker om hier met een grote glimlach te staan.”

In 2018 begint Jasper aan zijn avontuur bij WAAR in Enschede. “Ik werkte destijds bij Game Mania in Apeldoorn, tegenover de WAAR-vestiging daar. Ik liep er weleens binnen en vond het altijd een interessante winkel met interessante producten.”

Franchisen is minder eng

Na een praatje met de ondernemer van de Apeldoornse vestiging borrelt het idee op om zelf een WAAR-winkel te runnen. Jasper: “Ik heb altijd met veel plezier in de detailhandel gewerkt en een franchise opstarten is minder eng dan zelfstandig een winkel openen.” Jasper besluit ervoor te gaan.

Ambtenaren aan de wasbare boterhamzakjes

“Het eerste jaar was geweldig! Ik begon vol energie aan de opstartfase van de winkel. En ook het tweede jaar was mooi. Ik mocht de kerstpakketten voor het gemeentepersoneel verzorgen.” Daarna lachend: “Daar liepen ze in die periode massaal met wasbare boterhamzakjes rond.” Ook struinde Jasper met zijn fairtrade-producten verschillende kerstmarkten af, onder meer die van Aveleijn en MST.

‘Drie keer opstarten’

En toen brak de coronacrisis uit. “Er gebeurde een hoop. Vanwege de lockdowns en de officiële opening van WAAR Enschede heb ik de winkel drie jaar op rij opnieuw moeten opstarten. En dan moest ik ondertussen ook steeds met creatieve oplossingen komen in de periodes waarin de winkel dicht was.” Dat kost volgens Jasper veel tijd én energie.

Minder grote glimlach

“Het is voor mij steeds moeilijker om hier met een grote glimlach en positieve energie te staan. En juist die twee dingen zijn zo belangrijk in een kleine winkel, want mensen komen ook voor jou. Ik wil niet ongeïnteresseerd achter de kassa staan. Dan is het einde verhaal voor de winkel, want dat merken klanten direct.”

Werkplezier

Toch was het voor hem geen makkelijke keuze om te stoppen bij WAAR. “Ik heb er heel lang over nagedacht en heb een heleboel gesprekken met het thuisfront en WAAR Nederland gevoerd. Zij staan achter mijn beslissing. En ikzelf ook. Plezier hebben in je werk vind ik het allerbelangrijkst. Als je dat niet meer hebt, heb je wat mij betreft geen reden om die job nog langer te doen.”

Sommige klanten zijn vrienden geworden

De franchisenemer gaat vooral zijn klanten missen. “Die zijn zo gezellig. Ik maak heel wat praatjes met ze. Sommige klanten zijn zelfs vrienden geworden. Er hangt hier gewoon een goede vibe.”

Van WAAR naar Comicasa

Gelukkig hangt die vibe er bij zijn nieuwe werkplek ook. “Ik ga bij Comicasa aan de Zuiderhagen werken. Daar wordt ook genoeg gekletst. Ik ga mijn goede vrienden Robert en Peter helpen. Die hebben nog langer dan ik geen vakantie gehad en kunnen wel wat extra handen gebruiken.”

Op zoek naar een opvolger

Jasper is in elk geval tot eind december het gezicht van WAAR Enschede. Wat gebeurt er dan met de winkel? “We willen graag in Enschede blijven. Dat wat we hier hebben opgebouwd willen we niet een-twee-drie weggooien. Daarom zoeken we een nieuwe groene ondernemer. Iemand die de wereld een stukje mooier wil maken en met positieve energie het WAAR-avontuur aangaat. Dat gun ik mijn klanten en dat gun ik de winkel.”

Wil je de nieuwe franchisenemer van WAAR Enschede worden? Stuur een mail naar Ron van Vliet of bel naar 0610206683. Binnenwippen bij WAAR aan de Langestraat mag ook.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Poelier Luuk (21) begint KukeleLuuk in Enschede: ‘Die naam blijft lekker hangen’”

Poelier Luuk (21) begint KukeleLuuk in Enschede: ‘Die naam blijft lekker hangen’

Poelier Luuk van Kukeleluuk Enschede
Ga naar “Enschedese opruimcoach Annemieke: ‘Heb je echt drie mattenkloppers nodig?’”

Enschedese opruimcoach Annemieke: ‘Heb je echt drie mattenkloppers nodig?’

Annemieke Post opruimcoach enschede
Ga naar “Aniek werkt bij de Deense keukenleverancier Kvik: ‘We doen er alles aan om wensen uit te laten komen’”

Aniek werkt bij de Deense keukenleverancier Kvik: ‘We doen er alles aan om wensen uit te laten komen’

Aangeboden door Kvik Enschede

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Blazer € 29,99”

Blazer € 29,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Cyclonische mop € 14,99”

Cyclonische mop € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Agenda

Ga naar “Mega Vlooienmarkt”

Mega Vlooienmarkt

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 4 feb t/m 5 feb
vlooienmarkt
Ga naar “Piano Bar bij Fellini”

Piano Bar bij Fellini

 • Fellini
 • 10 februari 2023
fellini_poster_social mediafellini_poster_social media
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Ga naar “Enschede Marathon”

Enschede Marathon

 • 16 april 2023
Enschede Marathon 2
Ga naar “Paaskermis”

Paaskermis

 • Volkspark Enschede
 • Van 8 apr t/m 17 apr