Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe de juweliersbranche veranderde: ‘Vroeger mocht het vrouwelijk personeel geen broek dragen’

Aangeboden door Juwelier Wissink 30 oktober 2020

Een frisse, gezellige en laagdrempelige juwelier. Dat is waar Juwelier Wissink voor staat. Vroeger was een bezoekje aan de juwelier echter een stuk formeler. En daar kunnen Leonie en Frank Wissink maar al te goed over meepraten. “Zo droegen de heren altijd een pantalon en een stropdas. Daarnaast was het voor het vrouwelijk personeel uit den boze om een broek te dragen in de winkel. Nu is dat gelukkig wel anders.”

Al op jonge leeftijd hielpen Leonie en Frank mee in de juwelierszaak van Franks ouders. Het bedrijf heette destijds nog Juwelier Beune en in 2000 is de naam aangepast naar Juwelier Wissink. Vier jaar later nam het stel de zaak over en hebben zij hun eigen moderne draai aan het bedrijf gegeven.

Niet poetsen op zaterdag

Doordat Leonie en Frank al meer dan 25 jaar in de juweliersbranche zitten, hebben zij hun vakgebied van dichtbij zien veranderen. En die verandering is volgens hen alleen maar positief te noemen. “We gaan tegenwoordig veel amicaler met onze klanten om”, legt Leonie uit. “We krijgen dan ook vaak van hen te horen dat ze zich op hun gemak voelen bij ons en dat hier een fijne sfeer hangt. Vroeger was het allemaal wat afstandelijker.”

Naast een vrijere manier van klantcontact is het stel nog een andere verandering bijgebleven. Waar het personeel tegenwoordig op rustige momenten wat andere klusjes oppakt, hoefde je het vroeger echt niet in je hoofd te halen om tussendoor schoon te maken. “Zo mocht er op zaterdag niet gepoetst worden, want dan was het net of het niet druk was en je dus tijd had om dit soort klusjes te doen. Al deze traditionele normen en waarden zijn nu wel veranderd.”

Tekst gaat verder onder foto.

juwelier-beune-enschede
In 2004 hebben Leonie en Frank Wissink het familiebedrijf overgenomen

Service en klantvriendelijkheid zijn gelijk gebleven

Iets dat door de jaren heen onveranderd is gebleven, is de bereidheid om een stapje extra te willen zetten. “Wanneer de klant iets wil en wij hebben het niet in onze collectie, dan denken we mee met de klant waar ze het eventueel wel zou kunnen krijgen. Een andere mogelijkheid is dat onze goudsmid iets vergelijkbaars maakt. Het gaat er ons vooral om dat de klant tevreden de zaak verlaat.”

Degene die de ideeën van klanten om kan zetten naar prachtig sieraden, is goudsmid Sylvia. Ze heeft al dertig jaar ervaring en komt net zoals Frank uit een echt juweliersgezin. “Mijn opa, vader, ooms en broers zijn allemaal juwelier geweest. Je kunt dus wel zeggen dat het in de genen zit. Ik ben trouwens wel de enige goudsmid in de familie. Het maken van sieraden trok mij meer dan alleen het hebben van een zaak. Het is zo gaaf dat je iets moois met je handen kunt maken”, zegt Sylvia stralend.

goudsmid-sylvia-juwelier-wissink
Sylvia is al dertig jaar goudsmid

Een sieraad is een blijvende herinnering

Sieraden zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben vaak ook een speciale betekenis. Voor veel mensen vormt een sieraad namelijk een blijvende herinnering. Denk bijvoorbeeld aan een gouden armband voor je achttiende verjaardag, een stoer horloge om te vieren dat je een nieuwe baan hebt of een gedenksieraad ter nagedachtenis van het verlies van een dierbare.

“Vooral het maken van assieraden blijft me altijd bij”, zegt Sylvia. “Dit komt doordat de klant persoonlijke dingen met mij deelt over de overledene. Het voelt heel bijzonder dat een onbekende zich zo open durft te stellen. Zijn of haar wensen vertaal ik vervolgens naar een passend sieraad waarin de as verwerkt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld in een collier, ring of armband. Op deze manier kun je jouw dierbare dicht bij je dragen.”

Gun jezelf een prachtig sieraad

Juwelier Wissink beschikt over een ruime collectie sieraden, maar het is dus ook mogelijk om je eigen sieraad te laten ontwerpen. Wat het budget ook is, deze juwelier in Enschede heeft een passend aanbod. Ga bijvoorbeeld voor een speelse iXXXi ring of pak uit met een prachtige groeibriljant. Het enthousiaste team (van broek dragende dames) staat voor je klaar om het gewenste sieraad voor je te vinden!

Mithley, Janine en José
Gea en Marije
Sylvia en Diana

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Juwelier Wissink. Meer over Juwelier Wissink ontdekken?

Juwelier Wissink juweliers

Gesloten09:30 - 18:00

De Heurne 67, Enschede

Bekijk meer:juweliers

adv.