Geraldine: “Niet alleen het sporten is belangrijk, ook de huiselijke sfeer en gezelligheid”

Aangeboden door hart for her Enschede 31 augustus 2018

Niet iedereen vindt het even prettig om een sportschool binnen te stappen. Geraldine Kooij is eigenaresse van hart for her Enschede en zij vindt het juist heel belangrijk dat haar sporters zich veilig en op hun gemak voelen. “Het gaat niet alleen om het sporten, maar ook om de sociale contacten. Door de jaren heen zijn er hier al veel vriendschappen ontstaan.”

Hart for her Enschede

Zodra je hart for her Enschede binnenstapt, ervaar je gelijk de warme en huiselijke sfeer. De knalroze muur geeft al een kleine hint weg: deze sportschool is alleen toegankelijk voor vrouwen. “De dames die hier komen sporten, moeten zich vrij en veilig voelen. Je komt hier binnen zoals je bent. Als jij lekker in een wijd t-shirt wilt sporten zonder make-up te dragen, dan kan dat gewoon. We hebben geen vaste groepslessen, maar je kunt binnen openingstijden langskomen. Om de veertig seconden wissel je van toestel en elke dame draait haar eigen drie rondjes. Daarna zit de training erop,” legt Geraldine uit.

Anderen motiveren

Wat Geraldine zo ontzettend leuk vindt aan haar werk, is dat ze andere vrouwen kan motiveren en coachen. “Het is geweldig om mensen fitter te maken en zich beter in hun vel te laten voelen. Wat je vaak ziet is dat de kilo’s er niet meer toe doen, maar juist het lekkerder in hun vel zitten belangrijker is. De positieve reacties van de dames geven mij ook weer veel kracht. Ik werk nu meer dan ik ooit gedaan heb, maar tegelijkertijd kost het mij minder energie,” zegt Geraldine trots.

Vriendschap

Tijdens het sporten wordt er onderling veel met elkaar gesproken. De dames delen hun ervaringen met elkaar en dit schept een band. “Na het sporten gaan veel dames nog even aan de koffietafel zitten om bij te kletsen. Het is mooi om te zien dat er vriendschappen ontstaan. Sommige dames gaan pas een uur later de deur uit,” vertelt Geraldine lachend.

Kleine dingen maken het verschil

Iedere vrouw heeft bij hart for her Enschede een bepaald doel voor ogen. Sommigen willen een betere conditie opbouwen en anderen willen juist sterker worden. “Pas geleden kwam er een vrouw bij mij langs voor een proefles. Haar doel was om de berg op te kunnen lopen, maar ze wist eigenlijk niet zo goed hoe ze dit moest bereiken. Ze zat namelijk in een scootmobiel. Inmiddels sport ze hier al vijf weken. Afgelopen week vertelde ze me dat ze nu zelf zonder scootmobiel naar de stad kan wandelen. Juist in de kleine dingen gaan mensen al verschil zien. Dat is toch geweldig!”

Wil jij zelf de gezelligheid binnen Geraldine’s beweegstudio ervaren? Vraag dan gelijk via deze link een gratis proefles aan.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door hart for her Enschede. Meer over hart for her Enschede ontdekken?

hart for her Enschede sport en bewegen

Nu gesloten08:30 - 12:00

Oldenzaalsestraat 276, Enschede

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.