Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fietsen in tijden van corona: ‘Juist nú erg verstandig’

Aangeboden door Profile Broeksema 19 maart 2020

Het weekend staat voor de deur en het lentezonnetje laat zich steeds vaker zien. Maar is het wel veilig om nu de fiets te pakken en eropuit te trekken? Als het aan de virologen ligt is fietsen ‘de perfecte vorm van zelfbescherming.’

Dus haal je fiets uit de schuur en stippel een mooie fietsroute uit. Vooral als je de hele week vanuit huis gewerkt hebt, kan fietsen erg fijn zijn om je hoofd weer even leeg te maken. Check vooraf wel of je fiets nog helemaal naar behoren werkt. Een snelle onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat jouw stalen ros weer soepeltjes werkt en je hebt er de komende tijd geen omkijken meer naar.

Fiets gratis laten ophalen en brengen

Profile Broeksema is één van de fietsenwinkels in Enschede waar je zo’n onderhoudsbeurt kunt laten uitvoeren. Uiteraard worden alle strikte maatregelen vanuit het RIVM in acht genomen. “Mijn handen zijn helemaal ruw en rood van het vele wassen. En dan ben ik nog geeneens degene die aan de fietsen sleutelt”, zegt eigenaar Edwin met een knipoog. “Als klanten liever niet zelf de deur uit gaan, vinden we het geen enkel probleem om de fiets te brengen en te halen. Dit doen we uiteraard kosteloos.”

busje Profile Broeksema
Het is mogelijk om je fiets gratis op te laten halen

Fietstechnicus is een betere omschrijving

Tijdens zo’n onderhoudsbeurt wordt de fiets van top tot teen nagekeken. Denk bijvoorbeeld aan de banden, remmen, spaakspanning en aandrijflijnen. “Mensen denken al snel dat een fiets goed blijft zodra hij afgemonteerd is, maar dit is niet het geval. Fietsen hebben minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig”, legt Edwin uit.

Fietsen zijn namelijk veel complexer dan ze op het eerste gezicht lijken. “Het is niet voor niets dat fietsenmakers een 2-jarige opleiding volgen. Je kunt ze tegenwoordig beter fietstechnicus noemen door alles wat erbij komt kijken.”

Gratis fietsrouteboek bij voorjaarsbeurt

Om fietsen in tijden van corona te stimuleren, heeft Edwin iets leuks bedacht. Zo krijgt iedere klant die langskomt voor een voorjaarsbeurt een gratis fietsrouteboek ter waarde van €11,95. Hierin staan 191 fiets- en wandelroutes, leuke picknick plekken en andere tips.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Profile Broeksema. Meer over Profile Broeksema ontdekken?

Profile Broeksema fietsenmakers

Geopend09:00 - 17:00

Wethouder Gerbertstraat 4, Enschede

Bekijk meer:fietsenmakers

adv.