Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Erik: ‘Als ondernemer wil je niet stil blijven zitten, dat is compleet onnatuurlijk’

Aangeboden door Visa 7 augustus 2020

Erik Wooldrik is het creatieve brein achter de Twentsche Foodhal. Hij is iemand die niet in beperkingen denkt, maar juist in mogelijkheden. Daarom heeft hij de afgelopen maanden een aantal toffe vernieuwingen in zijn bedrijf doorgevoerd. Zo is het terras omgetoverd tot de Twentsche Proeftuin en kun je je drankje bestellen via een handige QR-code!

De Twentsche Foodhal bevindt zich op loopafstand van het centrum van Enschede, in de wijk De Bothoven. Je kunt hier heerlijk in festivalsfeer eten en drinken bij één van de acht wereldkeukens. “Ik heb vroeger veel gereisd en er is zo veel moois te ontdekken aan geuren en smaken. Mijn droom was dan ook om met de komst van de Twentsche Foodhal de eetbeleving van de Tukker te beïnvloeden”, zegt Erik enthousiast. “Want er is zo veel meer mogelijk op culinair gebied dan je in eerste instantie denkt.”

Het chille beachgevoel middenin Enschede

De Twentsche Foodhal bestaat aankomende november drie jaar. De terrasvergunning voor bijna 700 m² heeft Erik al enige tijd, maar tot een paar maanden geleden had hij daar geen optimaal gebruik van gemaakt. Want met de ruime opstelling van de foodhal kon hij binnen normaal gesproken 250 man kwijt. Maar door de coronamaatregelen moest de ondernemer op zoek naar nieuwe mogelijkheden. “Dus dit was het perfecte moment om het terras aan te pakken!”

Over de invulling hoefde Erik niet lang na te denken. Hij wilde het zomerse beachgevoel naar Enschede halen. Relaxte zitjes, live cooking vanuit een foodtruck, knusse lampjes en op de achtergrond relaxte muziek. “Ons terras biedt nu ruimte aan 120 gasten en iedere zaterdag en zondag zorgen wij voor een dj die chille summer sounds draait. De Twentsche Foodhal staat voor laagdrempelig genieten zonder poeha. Genoeg ruimte om je heen hebben is hier een belangrijk onderdeel van.”

Tekst gaat verder onder foto

proeftuin
Wat een heerlijk zomers sfeertje in de Twentsche Proeftuin!

Bestellen en betalen via QR-code

Een andere grote vernieuwing die Erik heeft toegepast is de invoering van het QR-bestelsysteem. Door de QR-code te scannen die op je tafel staat, kom je bij de drankenkaart uit. Je geeft aan welke drankjes je wilt en je bestelling wordt direct in orde gemaakt. Binnen enkele minuten heb jij jouw drankjes op tafel staan. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Erik: “Ik was sowieso al van plan om in dit bestelsysteem te investeren, maar vanwege het coronavirus hebben we het naar voren gehaald. Ik ben dan ook ontzettend trots op ons kernteam dat we deze verandering binnen twee weken gerealiseerd hebben. Onze gasten pakken het snel op en we krijgen veel complimenten over de snelheid waarmee de drankjes geserveerd worden. Mijn volgende stap is om te kijken hoe we dit systeem kunnen inzetten voor de acht keukens.”

Uiteraard blijft het ook mogelijk om op de gewone manier te bestellen en af te rekenen. Zo accepteert de Twentsche Foodhal alle betaalpassen en is het ook mogelijk om contactloos en met Visa te betalen.

Tekst gaat verder onder foto

bestellen via QR-code
Binnen enkele minuten staat jouw bestelling op tafel

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Erik – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Ieder bedrijf krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om hun bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.