Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een kijkje achter de schermen bij Voogsgerd Bloemen

Aangeboden door Voogsgerd Bloemen 6 september 2019

Bij de bloemenkiosk van Voogsgerd Bloemen in hartje Enschede kun je de hele week door verse bloemen kopen. Maar voordat deze prachtexemplaren op het Van Heekplein verkocht worden, hebben de bloemen al een hele reis afgelegd. Ben jij nieuwsgierig wat er zoal aan de verkoop vooraf gaat? Neem hier een uniek kijkje achter de schermen!

Vroege vogels

Als je geen ochtendmens bent, kun je het werk als bloemist beter niet doen. Want iedere woensdag vertrekt de eigenaar van Voogsgerd Bloemen al voor 3.00 uur ’s nachts richting de bloemenveiling in Ede. De ene week gaat Tom naar de veiling en de andere week zijn vader Gerd. Op deze manier kunnen vader en zoon de wekelijkse gebroken nacht eerlijk verdelen.

Bloemen die je niet over vindt

Bij aankomst wordt de aangeboden handel eerst nauwkeurig geïnspecteerd. “Ik vind het belangrijk dat wij in onze bloemenkiosk een uiteenlopend assortiment aan kunnen bieden. Het moet geen eenheidsworst zijn,” legt Tom uit. De Enschedeërs letten dus op de exclusiviteit van de bloemen en uiteraard op de kwaliteit. Als ze eenmaal besloten hebben welke bloemen ze willen inkopen, is het tijd om met de veiling te beginnen.

bloemenveiling Plantion
Alle bloemisten zitten klaar voor de veiling. Foto: Facebook Plantion

Veilingklok

Tussen 6.00 uur en 7.00 uur gaat de eerste verkoopronde van start. Dit gebeurt aan de hand van een veilingklok. De veilingmeester zet hoog in en daarna daalt de prijs geleidelijk. “De kunst is om op het juiste moment op de knop te drukken. Het geeft echt een kick wanneer je de bloemen tegen een scherpe prijs kunt inkopen, want dit vertaalt zich naar gunstige prijzen voor onze klanten in Enschede,” zegt Tom enthousiast.

Na de eerste verkoopronde is er een korte pauze en daarna gaat de volgende ronde van start. Rond 8.30 uur is de veiling afgelopen en om 10.00 uur zijn alle bloemen verdeeld en ingeladen. Daarna kunnen alle bloemisten weer terug naar hun eigen bloemenzaak om alles klaar te maken voor de verkoop. Mocht er toch iets ontbreken, dan rijdt Tom nog even langs de groothandel.

bloemenveiling 2

Presentatie

De verse bloemen worden niet rechtstreeks van de bloemenveiling naar de kiosk gebracht. Eerst wordt er nog een stop gemaakt in de loods van Voogsgerd Bloemen. Alle bloemen worden netjes aangeknipt en vervolgens ingebost in blanco hoesjes. Rozen worden ontdaan van hun doornen en blad dat anders in het water komt te staan, wordt verwijderd. Als laatste worden alle bosjes mooi rechtop in de emmers geplaatst en deze zijn gevuld met speciale bloemenvoeding. Dit bevordert de houdbaarheid van de bloemen.

Klaar voor de verkoop

Pas wanneer al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd, gaan de bloemen naar de kiosk. Hier staat de rest het enthousiast team klaar om de bloemen te verkopen. Door de hoge omloopsnelheid kan Voogsgerd Bloemen altijd verse bloemen aanbieden en heb jij gegarandeerd bloemen in huis waar je lang plezier van hebt.

Haal de lente in huis met de bloemen van Voogsgerd
Kies een van deze boeketten of stel je eigen boeket samen bij de kiosk van Voogsgerd Bloemen
voogsgerd bloemen_haal de lente in huis

5 redenen waarom we zo ontzettend blij worden van bloemen in huis

Het voorjaar is hét moment om prachtige bloemen in huis te halen, maar hoe komt het toch dat ze zo'n...

Meer over Voogsgerd Bloemen ontdekken?

Voogsgerd Bloemen bloemisten

Gesloten08:00 - 17:00

H.J.van Heekplein 60b, Enschede

Bekijk meer:bloemisten

adv.