Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Edwin: ‘Toen ik dit idee aan mijn vrouw voorstelde, vroeg ze of ik gek geworden was’

Aangeboden door Profile Broeksema 2 april 2019

“Ben je nou helemaal gek geworden?” Dat was de eerste reactie van Edwin’s vrouw toen hij thuiskwam met het idee om de lokale fietsenwinkel over te nemen. Als bedrijfsleider van een luxe beddenwinkel had Edwin namelijk helemaal geen verstand van fietsen. Toch besloot hij deze switch in zijn carrière te maken. “Ik heb er geen enkel moment spijt van gehad,” zegt de Enschedeër trots.

Crisisjaren

Het plan om de fietsenwinkel aan de Wethouder Gerbertstraat over te nemen ontstond al in 2008. “Ik kwam hier regelmatig met mijn zoon. Op een dag hoorde ik van de toenmalige eigenaar dat hij vanwege de crisis genoodzaakt was om zijn bedrijf te sluiten. Ik vond het zonde dat zo’n bedrijf zou verdwijnen en daarom stelde ik aan mijn vrouw voor om het over te nemen.”

Profile Broeksema

Edwin’s zwager, die zelf een autobedrijf heeft, kwam die dag toevallig met hetzelfde idee binnenvallen. Hij was alleen een stapje verder en had al met zijn boekhouder gesproken. Hij wilde het bedrijf wel overkopen, maar alleen als Edwin de bedrijfsvoering zou draaien. Zo gezegd, zo gedaan! Uiteindelijk heeft Edwin in 2018 Profile Broeksema helemaal overgenomen.

Gediplomeerde monteurs

Edwin heeft door de jaren heen zijn kennis over de fietsenbranche enorm verbreed. “Wat moest ik allemaal leren? Je kan beter vragen, wat niet? Gelukkig heb ik de overgang naar de e-bike op de voet kunnen volgen, dus daar weet ik veel over. Je vindt mij ook voornamelijk aan de voorkant van de winkel. Ik voer zelf geen reparaties uit, daar ik heb ik een heel leuk team van gediplomeerde monteurs voor.”

Aandacht voor de klant

De hele dag door komen er mensen de fietsenwinkel binnenlopen. Wat meteen opvalt, is de manier waarop Edwin met zijn klanten omgaat. “Ik vind het belangrijk om te weten hoe het met de persoon zelf gaat, die fiets komt later wel.” Het team van Profile Broeksema neemt de tijd voor hun klanten en kunnen hen op die manier het beste adviseren. “Door de klant goed te begeleiden tijdens de aankoop, weet je zeker dat de wensen ook echt aansluiten bij het gebruik van de fiets.”


Meer over Profile Broeksema ontdekken?

Profile Broeksema fietsenmakers

Gesloten09:00 - 18:00

Wethouder Gerbertstraat 4, Enschede

Bekijk meer:fietsenmakers

adv.