Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doek valt mogelijk voor Awa Outdoor: ‘We vallen net buiten de regelingen’

Aangeboden door Awa Outdoor Sports 19 maart 2020

Annet en Robin van Awa Outdoor hadden de perfecte oplossing gevonden. Hun outdoor sportlessen bestonden uit maximaal tien personen, tussen de sporters zat 3 meter afstand en alle materialen werden naderhand grondig schoongemaakt. Maar doordat anderen het niet zo nauw nemen met de nieuwe maatregelen, werd gisteren besloten dat alle sportparken alsnog moesten sluiten. “Op deze manier gaan we ons 10-jarig jubileum niet halen”, zegt Annet aangeslagen.

Waar Annet en Robin het hoofd boven water proberen te houden, lappen anderen de regels aan hun laars. Door de sluiting van onder andere de scholen en de sportscholen, verzamelen veel jongeren zich op de sportvelden in de stad. Hierdoor krijg je alsnog groepsvorming en dat is natuurlijk niet het doel van alle maatregelen die nu worden getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Sluiting van alle sportparken

De gemeente moet ergens een lijn trekken en heeft daarom besloten de sportparken te sluiten. En daar is onder andere Awa Outdoor de dupe van geworden. “We hadden het echt perfect geregeld”, zegt Robin. “Maar de jeugd denkt niet na wat hun gedrag voor anderen betekent. Op deze manier worden wij bikkelhard de grond in geduwd.”

De plank volledig misslaan

Het tweetal probeert nu met man en macht uit te zoeken wat nog wel mogelijk is. Robin: “We willen gewoon door, maar de regels wisselen per uur. Dat maakt het allemaal zo lastig. Vanuit Sportaal kregen we te horen dat we nog wel groepslessen mogen geven in openbare parken, maar dan sla je de plank toch juist mis? Hier zijn ook andere mensen en heb je minder controle over de juiste afstand bewaren.”

Buiten de boot vallen

En dit is niet de enige onzekerheid waar Robin en Annet mee te maken krijgen. “Zoals het er nu naar uitziet, vallen we net buiten de financiële steun voor het MKB en zzp’ers. Awa Outdoor staat op Robins naam, maar ik werk hiernaast ook nog op school. Nu opeens wordt er wel naar mijn andere baan gekeken en kan ik voor Awa Outdoor geen financiële steun aanvragen”, vertelt Annet.

10-jarig bestaan van Awa Outdoor

Het zijn dus onzekere tijden voor het sportieve koppel. Terwijl aankomende periode juist heel feestelijk had moeten zijn. “We bestaan in april 10 jaar, maar het is nu maar afwachten of we dit überhaupt gaan halen. Voor mijn personeel kan ik werktijdverkorting aanvragen, maar zelf gaan we het financieel heel zwaar krijgen.”

Ontzettend lieve berichten van hun sporters

Hun sporters proberen Robin en Annet zoveel mogelijk een hart onder de riem te steken. “Het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel lieve berichten en video’s we van onze sporters krijgen. Vanuit huis proberen ze toch het een en ander te doen, maar ze geven ook al aan dat dit niet hetzelfde is als onze outdoor lessen”, legt Annet uit.

Het duo onderzoekt nu welke alternatieven ze momenteel aan kunnen bieden. “We willen met online lessen beginnen en eventueel één op één trainingen in het park”, zegt Annet. “En anders zet ik wel een megafoon op de auto en bied ik wijkfitness aan”, vult Robin aan. De Enschedeër probeert er nog een grapje van te maken, maar het is overduidelijk dat het huilen hen nader staat dan het lachen…

awa outdoor gesloten 1


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Awa Outdoor Sports. Meer over Awa Outdoor Sports ontdekken?

Awa Outdoor Sports sportcentra

GeopendHele dag

Kotkampweg 119, Enschede

Bekijk meer:sportcentra

adv.