Van indebuurt naar uitdebuurt: dit is waarom mensen vanuit heel Nederland naar De Blije Naald komen

Aangeboden door De Blije Naald (Winkel & Workshops) 22 maart 2019

Wat een jaar geleden begon als een gezellige opslag en werkplaats is binnen no-time uitgegroeid tot een drukbezochte workshopruimte en winkel. Eigenaresse Carien en haar partner Roy zijn nog steeds een beetje overdonderd van wat hun workshop SHOPPER VILT & KOEIENHUID teweeg heeft gebracht. Van Groningen tot Rotterdam en van Alkmaar tot Venray, allerlei mensen weten hun weg naar De Blije Naald te vinden.

Zeven dagen per week

De hoeveelheid workshop aanmeldingen nam rigoureus toe na de publicatie van dit artikel. “We wilden graag wat meer bekendheid in de buurt creëren, maar uiteindelijk is dit artikel viral gegaan. Binnen twee dagen hadden we al 700 nieuwe aanmeldingen en de deelnemers komen echt overal vandaan. Dat vinden we onwijs leuk om te zien,” zegt Carien enthousiast. Om alle aanmeldingen te kunnen verwerken biedt het stel deze workshop nu zeven dagen per week aan.

workshop tassen maken De Blije Naald
Bij De Blije Naald kun je een workshop tassen maken van vilt en koeienhuid volgen

Het geheim

Hoe komt het toch dat deze workshop zo hot is? “Ik denk doordat deze activiteit voor iedereen geschikt is. Het daadwerkelijke naaiwerk doen wijzelf, dus uiteindelijk ga je met een mooi afgewerkt product naar huis waar je ook echt iets aan hebt. Verder is geen enkele tas hetzelfde, want je kan uit veel verschillende kleuren vilt, koeienhuiden en leren hengsels kiezen. We zien regelmatig mensen voor een tweede keer in de workshop verschijnen omdat de keuzestress de overhand neemt,” vertelt de Enschedese lachend.

Busjes vol

Het maken van zo’n unieke tas is niet alleen leuk als vriendinnenuitje, maar Roy en Carien krijgen ook steeds vaker aanvragen van personeelsverenigingen binnen. “We hebben zelfs een keer gehad dat ze met drie busjes naar Enschede kwamen! Dit hadden we ons vooraf echt niet kunnen voorstellen dat zoiets zou gebeuren.”

workshop-tassen-maken-de-blije-naald-2

Toekomstplannen

Inmiddels heeft Roy zijn eigen baan opgezegd om Carien fulltime in het bedrijf te helpen. “We vormen een sterk team en iedere workshop is gezellig,” vertelt Roy. Hij heeft dan ook geen moment spijt van zijn carrièreswitch. “Ik ben opgegroeid met drie oudere zussen, dus ik red mij wel tussen al die vrouwen.”

Online shopping route

Het hardwerkende koppel wil zich blijven ontwikkelen en zijn daarom aan het kijken naar online mogelijkheden. “Het is voor ons niet haalbaar om deze workshop ook in andere plekken in Nederland aan te bieden. Daarom zitten we eraan te denken om een online shopping route aan te bieden. Je begint dan met een basis tas en klikt vervolgens de gewenste onderdelen aan. Wij maken de tas voor je en je krijgt het eindproduct thuisgestuurd. Dit is wellicht interessant voor mensen die verder weg wonen en niet zo creatief zijn.”

Aanmelden

Dit plan van de online shopping route staat echter nog in de kinderschoenen, dus voor wie ook zo’n toffe tas wil kan zich aanmelden voor de workshop. En zeg nou eens eerlijk, zelf maken is toch eigenlijk het leukst?


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Blije Naald (Winkel & Workshops). Meer over De Blije Naald (Winkel & Workshops) ontdekken?

De Blije Naald (Winkel & Workshops) conceptstores

Nu open11:00 - 19:00

De Klomp 89, Enschede

Bekijk meer:conceptstores

adv.