Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De draad oppakken na een overlijden: ‘Mensen weten soms niet waar ze het zoeken moeten’

Aangeboden door Memento Uitvaartzorg 27 november 2020

Het verlies van een partner of familielid kan er mentaal goed inhakken. Niet alleen in de week van de uitvaart, maar ook zeker in de periode daarna. Want hoe handel je bijvoorbeeld alle bankzaken af? En wat doe je met de spullen van de overledene? Zo zijn er nog veel meer praktische zaken op te noemen die na een overlijden geregeld moeten worden. Nelleke Groenink van Memento Uitvaartzorg neemt je graag dat stukje zorg uit handen.

Zorgen dat een uitvaart helemaal naar wens verloopt is slechts één onderdeel van Nelleke’s werkzaamheden, want ook daarna kan zij nog van dienst zijn. Als uitvaartleider weet ze namelijk maar al te goed hoeveel impact het verlies van een dierbare kan hebben op het leven van de nabestaanden. Ook maanden of zelfs jaren na het overlijden. “Wij vinden het bieden van nazorg ontzettend belangrijk. Want door onze hulp kunnen we de nabestaanden op een praktische manier een zetje in de goede richting geven.”

Van opruimcoach tot belastingadviseur

De nazorg die Memento Uitvaartzorg biedt is maatwerk. “Een kleine twee weken na de uitvaart gaan we persoonlijk bij de familie langs”, zegt Nelleke. “Dit doen we niet alleen om te informeren hoe ze op het afscheid terugkijken, maar ook om te kijken of er behoefte is aan meer ondersteuning zodat zij de draad weer op kunnen pakken. Want na een overlijden komen er nog zoveel dingen op hen af, dat ze soms niet meer weten waar ze het zoeken moeten.”

Tekst gaat verder onder foto.

visitekaartje memento

Nelleke kijkt dus per familie waar de behoefte ligt. Dit kan soms iets betrekkelijk kleins zijn, zoals het uitzoeken van een gedenksieraad. Maar ook voor complexere vraagstukken draait de Enschedese haar hand niet om. Nelleke en haar man André beschikken namelijk over een netwerk van professionals waarmee zij de nabestaanden in contact kunnen brengen. Deze experts kunnen ondersteuning bieden bij alles op het gebied van belastingadvies, ontruiming en opruimen, financiële adviezen en rouwverwerking.

Nabestaandenloket

Aan het begin van dit artikel werd het al even genoemd: hoe handel je bij een overlijden alle bankzaken af? Moeten er bijvoorbeeld telefoonabonnementen of doorlopende verzekeringen stopgezet worden? Hoe zit het met automatische incasso’s en jaarlijkse gemeentelijke belastingen? En zo kan het lijstje nog wel even doorgaan.

Voor al deze zaken kun je via Memento Uitvaartzorg het Nabestaandenloket inschakelen. Dit is een online platvorm waarbij je met je eigen account kunt inloggen. Hierin vind je een praktisch overzicht van alle acties die er na een overlijden genomen moeten worden. Op basis van de situatie van de overledene en jouw situatie als nabestaande wordt de online checklist automatisch op jouw wensen opgemaakt. Zo zie je alleen wat voor jouw situatie relevant is.

Geen omkijken meer naar

Na het invullen van deze checklist hoef jijzelf niet meer achter de diverse instanties aan. Want zodra alles in kaart gebracht is, zorgt het Nabestaandenloket ervoor dat het allemaal opgezegd wordt. Hier worden geen extra kosten voor gerekend, want dit stukje nazorg zit al inbegrepen bij de dienstverdeling van Memento Uitvaartzorg. Zo hoef jij je niet langer druk te maken over de praktische zaken, maar kun je je volledig gaan richten op de rouwverwerking.

Lees ook:

memento uitvaartzorg 2

Nelleke en André zijn uitvaartbegeleiders: ‘Je maakt even onderdeel uit van de familie’

Van zakdoekjes met een persoonlijke tekst tot oma's lievelingsbloem op het bed zodat haar slaapplek ...
polisblad

Waar je ook verzekerd bent, je bent altijd vrij in de keuze van je uitvaartonderneming

Je uitvaart regelen. Het is niet het leukste onderwerp om over na te denken, maar wel een belangrijk...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Memento Uitvaartzorg. Meer over Memento Uitvaartzorg ontdekken?

Memento Uitvaartzorg

Begoniastraat 160, Enschede

adv.