Casanova-eigenaar Dennis: ‘Ik ken de meest duistere geheimen van sommige Enschedeërs’

Door Charmain Zwijnenberg 15 februari 2019

Dennis uit Enschede is eigenaar van nachtclub Casanova. Op klaarlichte dag spreken we hem in zijn club. Het is er donker, op wat gedimde rode lichten na. Een passende setting voor dit interview. Dennis: “Ik ken de meest duistere geheimen van sommige Enschedeërs.”

Van pizzeria naar seksclub

We zijn benieuwd hoe de Enschedeër in deze branche terecht is gekomen. Dennis: “Ik heb niet bewust voor de prostitutie gekozen. Het is een extravagante branche, maar dat vind ik niet erg. Ik kreeg 14 jaar geleden de kans om deze zaak over te nemen en zag er mogelijkheden in.” Volgens Dennis had het ook ieder andere branche kunnen zijn. “Hiervoor had ik een eigen pizzeria in Enschede. Ook heb ik een bouwbedrijf gehad en ik zit in het vastgoed. Als ik denk ‘dit is interessant en hier kan ik geld mee verdienen’ dan doe ik het.”

“Dit is niet Amsterdam, dit is Eanske

De eigenaar omschrijft Casanova als een luxe nachtclub. “We zijn niet op de massa gericht. We zijn een luxe club waar alle kamers vip-kamers zijn. Er wordt niet onderhandeld met geld en ik doe niet aan kortingen.” Dat heeft ook met de locatie te maken. “Als ik deze club in Amsterdam zou hebben, zou ik me wel richten op de massa. Maar dit is niet Amsterdam, dit is ‘Eanske’.

binnenkijken bij casanova_kamer

“De Twentse bezoeker is een nuchtere man. Die pikt niet direct een dame eruit, zo van: ‘die moe’k hebben!’ Zo werken we hier ook niet. We zijn geen neukhuis, we verkopen fantasieën. Bij Casanova kun je terecht voor een avond entertainment. En ja, je kúnt naar boven als je wilt.”

Geen moeilijke klanten

Rare praktijken maakt de Enschedeër niet mee in zijn club. “Ik ben gastheer en maak met iedereen die binnenkomt oogcontact. Als je te beschonken bent kom je er niet in. In al die jaren dat ik hier zit heb ik nog nooit meegemaakt dat er moeilijke klanten zijn die dames slaan, zoals je weleens in de media leest. Tachtig procent van de klanten is getrouwd, die willen helemaal geen gezeur.”

“Mensen denken dat ik met elke vrouw naar bed ga”

Hoe worden de vrouwen aangenomen? “Er is geen selectie. Ik vraag niet naar hun cupmaat en kijk niet per se naar hun uiterlijk. Mensen denken soms dat ik met elke vrouw naar bed ga. Natuurlijk niet. Ik kijk niet op die manier naar de dames. Ik heb hun paspoort en BSN nodig en ga op een normale manier met ze in gesprek.”

Vijfduizend euro voor een fantasie

“Sommige klanten willen anale seks, andere klanten willen gewoon een mooie avond en dan heb je nog mannen die alleen willen klagen over hun vrouw. Allemaal prima.” Wanneer we horen dat een klant vijfduizend euro heeft neergeteld voor het verwezenlijken van zijn fantasie, zijn we lichtelijk in shock. Dennis kijkt van geen enkele wens raar op. “Ik ben heel ruimdenkend wat seks betreft. We hebben allemaal onze verlangens en in goed overleg is veel mogelijk. Alle dames zijn eigen baas en geven hun eigen grenzen aan.” 

Tekst gaat verder onder de foto

binnenkijken bij casanova_buitenkant

De clubeigenaar krijgt wel eens vooroordelen naar zijn hoofd geslingerd. Maar dat er mensen zijn die hem arrogant vinden snapt hij wel. “Ik groet niemand meer als eerste. Pas als ze mij groeten, groet ik terug. Want je weet nooit met wie de ander is. Het kan dus zijn dat ik gewoon langs je heen loop in de supermarkt. Of op het schoolplein.”

Gezinsleven

Dennis heeft een vriendin en twee zoons van 16 en 4 jaar. We zijn benieuwd hoe hij zijn werk en gezinsleven combineert. “Dat gaat prima. Hoewel mijn vriendin ook ‘s nachts werkt, hebben we wel een ritme. Ik ga naar het werk als mijn zoontje in bed ligt. Als ik ‘s morgens thuiskom, breng ik hem naar school. Daarna ga ik slapen totdat hij terugkomt van school. Ik breng veel tijd door met mijn gezin.” Is zijn vriendin nooit jaloers? “Nee, die weet dat dit puur mijn werk is.”

“Als ouder leg ik de lat hoger”

Dennis wil liever niet dat een van zijn zoons de club overneemt. “Als ouder leg ik de lat wat hoger. Probeer eerst maar advocaat of dokter te worden. Als dat niet lukt, kijken we wel verder. En ik werk zo’n honderd uur per week, dat wil ik mijn kinderen niet aandoen.”

Benieuwd hoe Casanova er van binnen uitziet? 

binnenkijken bij casanova_buitenkant

Van deze binnenkijker krijg je gegarandeerd rode oortjes

Als je weleens langs nachtclub Casanova bent gelopen, heb je je vást weleens afgevraagd wat er zich ...

adv.