Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bob heeft zijn eigen landelijke woonwinkel: ‘Deze woonstijl blijft tijdloos’

Aangeboden door Schippers Lifestyle 24 januari 2020

Woontrends komen en gaan, maar de landelijke woonstijl behoort daarentegen al decennia lang tot de populairste interieurstijlen. Volgens winkeleigenaar Bob van Schippers Lifestyle in Enschede is dit niet zo gek, want de landelijke woonstijl is nou eenmaal tijdloos. “Je zult zien dat de meubels ik nu in de winkel heb staan over vijftien jaar nog steeds gewild zijn.”

Gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte: dat is wat een landelijk interieur uitstraalt. Kom je binnen in een woning met een landelijke woonstijl, dan voel je je hier waarschijnlijk al snel thuis. Datzelfde gevoel zul je ongetwijfeld ook ervaren als je Bob’s woonwinkel binnenstapt, want het assortiment van Schippers Lifestyle is helemaal op deze stijl gericht.

Handgemaakte elementen

Schippers Lifestyle ziet er van buiten uit als een industriële loods, maar eenmaal binnen krijg je het gevoel dat je je in een woonboerderij bevindt. Dit komt door de manier waarop de verschillende stijlstudio’s zijn ingericht. Iedere sfeerkamer is namelijk voorzien van een prachtige houten deurpost, mooi behang en sfeervolle verlichting. “Veel elementen in de woonwinkel heb ik zelf gemaakt,” zegt eigenaar Bob enthousiast. Deze ondernemer heeft dus letterlijk een persoonlijke twist aan zijn bedrijf gegeven!

Landelijke interieurstijl

Bij een landelijke woonstijl draait het veelal om het gebruik van natuurlijke materialen. Zo zijn bijvoorbeeld hout en steen veelvoorkomende materialen, maar ook wol, linnen, riet en katoen. Ook qua kleurgebruik zie je veel natuurlijke tinten, zoals wit, grijs, bruin en taupe. Een kanariegele stoel of rood fluwelen bank hoort dus niet in een landelijke woonstijl thuis. Maar met bijvoorbeeld een gave boomstamtafel voldoe je wel helemaal aan deze woontrend.

Schippers Lifestyle_25

Vier à vijf keer per jaar naar de woonbeurs

Strak design, zoals hoogglans tv-meubels of kunststof stoelen zal je bij Schippers Lifestyle niet aantreffen. Want wanneer Bob naar woonbeurzen gaat om zijn collectie aan te vullen, koopt hij alleen landelijke meubels in. “Dit is waar ik mij in gespecialiseerd heb en waar mijn doelgroep gericht naar op zoek is. Ik ga zo’n vier à vijf keer per jaar naar woonbeurzen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en ik kom altijd met nieuwe meubels thuis. Doordat ik al jaren met dezelfde leveranciers werk, blijft de prijs-kwaliteitsverhouding constant,” legt Bob uit.

Maar zie je dan helemaal geen trends terug in Bob’s woonwinkel? “Jawel hoor, bepaalde woontrends zoals industriële elementen kun je heel mooi met de landelijke stijl combineren. Neem bijvoorbeeld een robuuste houten eettafel. Door er een metalen onderstel of een matrix poot onder te plaatsen, past deze eettafel ook heel goed in een industrieel interieur.” En het leuke is: zo’n toffe eettafel wordt helemaal op maat én in eigen beheer gemaakt!

eetafel hout industrieel schippers

Extra 300 vierkante meter aan wooninspiratie

Wat 25 jaar geleden begon als een meubelmakerij met bescheiden showroom is inmiddels uitgegroeid tot een ruime woonwinkel van 1500 vierkante meter. En daar komt binnenkort nog eens 300 vierkante meter aan extra wooninspiratie bij! Schippers Lifestyle gaat namelijk verbouwen zodat er intern een extra woonlaag bij komt. Naar verwachting zal de verbouwing eind februari afgerond zijn. Bekijk online alvast de collectie of kom gewoon eens langs in de winkel.

bankstel schippers_9

10 x prachtige bankstellen waar je heerlijk op kunt relaxen

Zit jij eraan te denken om een nieuw bankstel te kopen? Dan wil je natuurlijk dat jouw aanwinst heer...

Meer over Schippers Lifestyle ontdekken?

Schippers Lifestyle woonwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Lenteweg 28, Enschede

Bekijk meer:woonwinkels

adv.