Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

100-jarig jubileum Reekers Tweewielers in zicht: ‘De fietsenmaker is nog steeds onmisbaar’

Aangeboden door Reekers Tweewielers 26 april 2019

Op 1 januari 1924 begon Dick’s opa een fietsenzaak in de wijk Laares. Bijna honderd jaar later is Reekers Tweewielers nog steeds niet uit het straatbeeld weg te denken. “Alles is nu natuurlijk veel moderner geworden, maar de fietsenmaker is nog steeds onmisbaar.”

Verbondenheid met de wijk

Dick’s opa is opgegroeid in de wijk Laares en heeft zich altijd sterk verbonden gevoeld met deze plek. Toen hij besloot om een eigen zaak te beginnen, was er ook geen twijfel over mogelijk waar hij zijn carrière op zou bouwen. Hij opende een fietsenzaak en benzinepomp aan de Leliestraat en daar heeft het bedrijf tot de herstructurering van de wijk gezeten.

Hier stond de fietsenmaker van Dick's opa (rechts op de foto)

Familiebedrijf

Reekers Tweewielers is een echt familiebedrijf dat van vader op zoon wordt doorgegeven. Vanaf zijn zestiende hielp Dick mee in de fietsenwinkel en in 2005 namen zijn vrouw Laurette en hij de zaak over. Dick’s vader is helaas op 77-jarige leeftijd overleden en heeft nog tot een maand voor zijn overlijden doorgewerkt. “Mijn vader was enorm sociaal en kon goed praten. Als hij zou willen, kon hij je er zo een auto bij verkopen,” grapt Dick.

Profvoetballer

Door de jaren heen heeft deze fietsenmaker in Enschede een vaste klantenkring opgebouwd. Dit zijn niet alleen mensen die langskomen voor een nieuwe fiets of reparatie, iedere maandagochtend komen de voetbalmannen hier koffie drinken. Dit is nog een traditie vanuit de tijd dat Dick’s vader zowel fietsenmaker als profvoetballer was. In het seizoen 1961-1962 speelde Reekers senior namelijk bij Heracles Almelo en promoveerden het elftal naar de Eredivisie.

Aan de muur hangt nog een foto van de koffiedrinkers op maandagochtend
Bron: www.heracles.nl

100-jarig bestaan

De honderd jaar gaat Reekers Tweewielers nog zeker volmaken, maar de fietsenzaak wordt na Dick niet langer van vader op zoon doorgegeven. “Ik ben de laatste generatie Reekers in de fietsenwinkel. We hebben wel een zoon, maar hij wil de zaak niet overnemen. En dat is ook helemaal niet erg. Als de tijd rijp is, vinden we vast en zeker een geschikte kandidaat om dit mooie bedrijf voort te zetten.”

Reekers Tweewielers Enschede 2


Meer over Reekers Tweewielers ontdekken?

Reekers Tweewielers fietsenwinkels

Gesloten09:00 - 16:00

Minkmaatstraat 122, Enschede

Bekijk meer:fietsenwinkels

adv.