Nada werd binnen een jaar filiaalmanager: ‘Ik werk graag met mensen en we hebben een superfijn team’

Aangeboden door TotaalBED

Ben jij een mensenmens en wil je een écht gezellig team om je heen? Dan is de functie verkoopadviseur misschien wel iets voor jou. In die functie is Nada (23) anderhalf jaar geleden begonnen bij totaalBED, maar ze is sinds negen maanden filiaalmanager en ze zoekt collega’s. Benieuwd naar alle andere vacatures van totaalBED? Check ze allemaal.

Nada werkte tijdens haar studie als verkoopadviseur bij totaalBED. “Ik was op zoek naar een baan die ik goed kom combineren met studeren, omdat ik op dat moment in mijn afstudeerfase zat. Terwijl ik het internet afspeurde kwam ik de vacature voor verkoopadviseur tegen en dat leek mij leuk om te doen. Ik was vooral blij dat het een part-time baan was die ik in het weekend kon doen, waardoor ik doordeweeks kon focussen op mijn studie.”

Van verkoopadviseur naar filiaalmanager

Nadat Nada was afgestudeerd ging ze werken als recruiter voor een ander bedrijf. “Dat werk was leuk, maar niet leuker dan mijn werk bij totaalBED. Na een paar maanden benaderde mijn regiomanager mij met de vraag of ik niet weer voor totaalBED wilde komen werken. Maar dan niet in mijn vorige functie, maar in de functie van filiaalmanager. Dat was een makkelijke keuze voor mij.”

Jouw werkzaamheden

Als verkoopadviseur houd je je vooral bezig met de klanten in de winkel. “Je zet de wensen van de klant om in een passend advies, houdt de winkel netjes en zorgt dat je klanten tevreden de deur uit gaan met een nieuw bed dat echt bij ze past. Het klantencontact staat dus echt centraal hier. Dat maakt het ook zo leuk. En omdat er zoveel verschillende types zijn, maak je nooit hetzelfde mee en is dus iedere dag weer anders.”

Geen verkoopervaring? Geen probleem

Als je nog geen ervaring hebt met verkopen is dat volgens Nada geen probleem. “Toen ik begon met werken had ik dat ook niet. totaalBED vindt het belangrijk dat je dat op de juiste manier leert en biedt daarom verschillende trainingen aan zodat jij de fijne kneepjes van het vak leert.” Als filiaalmanager ziet haar werk er iets anders uit. “Het verkopen blijf ik gewoon doen, want dat vind ik hartstikke leuk om te doen. Daarnaast maak ik nu ook de roosters en doe ik al het andere administratieve werk dat erbij komt kijken.”

De grote voordelen van deze functie

Nada vindt verschillende onderdelen van haar werk leuk. “Het stukje verkoopgesprekken voeren en daardoor in contact staan met verschillende typen mensen vind ik echt geweldig. Daarnaast is de sfeer in het team heel informeel en maakt iedereen grapjes en lacht veel. Ik werk zelf 37 uur per week en ben dus veel op de zaak. Dan is het nog belangrijker dat je het gezellig hebt op de werkvloer.”

Betrokken werkgever

totaalBED als werkgever hebben is volgens Nada heel anders dan ze had gedacht. “Bij grote bedrijven die veel vestigingen hebben zie je vaak veel bedrijfshiërarchie. Bij totaalBED is dat compleet anders. De directie weet wie ik ben omdat we elkaar al een paar keer hebben ontmoet. Ze staan soms zelfs op de vloer te werken! Daardoor voelt het contact heel laagdrempelig. Daarnaast wil totaalBED graag dat hun medewerkers veel leren en daarom geven ze veel trainingen. Ze steken maar al te graag tijd en energie in hun mensen.”

Dit moet jij als sollicitant weten

Hoe weet je nou of deze baan echt iets voor jou is? “Omdat je als verkoopadviseur veel in contact staat met mensen, is het heel belangrijk dat je het écht leuk vindt om met mensen te werken en van verkopen houdt”, vertelt Nada. “Daarnaast moet je graag willen leren en de baan echt interessant vinden om te doen. Wij zeggen bij onze vestiging weleens: intrinsieke motivatie kun je niet trainen, het overige wel.” Nada heeft ook nog een tip voor nieuwe sollicitanten. “Wees lekker jezelf. Het belangrijkste is dat je een mensenmens bent. Als dat je ligt, gaat de rest vanzelf.”

Zo solliciteer je

Ben jij benieuwd geworden naar wat totaalBED nog meer te bieden heeft? Bekijk dan snel de volledige vacature bij jou in de buurt en wie weet sta jij wel binnenkort te werken naast Nada!

Foto: totaalBED

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Leuk! Dit is er allemaal te doen in de pop-up store van winkelcentrum Klanderij-Twentec”

Leuk! Dit is er allemaal te doen in de pop-up store van winkelcentrum Klanderij-Twentec

Aangeboden door De Klanderij

Ga naar “Leerkracht zijn is een prachtig beroep: dit is waarom”

Leerkracht zijn is een prachtig beroep: dit is waarom

Aangeboden door Durf in het Onderwijs

Ga naar “Remco runt een woonwinkel op Roombeek: ‘Met deze betaalbare accessoires maak je het knus in huis’”

Remco runt een woonwinkel op Roombeek: ‘Met deze betaalbare accessoires maak je het knus in huis’

Aangeboden door Ohker Living

Remco Ohker Living

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 4,29 voor € 2,39”

Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 4,29 voor € 2,39

 • Dirk
 • Geldig t/m 6 december 2022

Vacatures

Ga naar “Operator betonmolen”

Operator betonmolen

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “De kerstmarkt van Thrift Tale”

De kerstmarkt van Thrift Tale

 • ThriftTale
 • Van 9 dec t/m 11 dec

Topper

Ga naar “Enschede Lights Up”

Enschede Lights Up

 • Tourist Info Enschede
 • Van 15 dec t/m 18 dec
oude-markt-kerst-centrum-enschede-wintertijdoude-markt-kerst-centrum-enschede-wintertijd
Ga naar “Kerstmiddag”

Kerstmiddag

 • 24 december 2022
enschede kerstverlichting_centrum_oudemarkt
Ga naar “Stadsherberg”

Stadsherberg

 • Van 21 dec t/m 23 dec
stadhuis enschede
Ga naar “Sundayin’”

Sundayin’

 • Twentsche Foodhal
 • 18 december 2022