Michiel en Marjon brengen een stukje Saint-Tropez naar Enschede

Door Rebecca de Graaf 2 maart 2019

Afgelopen vrijdagochtend was het zover: Michiel Ruseler en zijn partner Marjon Hobbelink namen de sleutel van het voormalige Extrablatt in ontvangst. Er zal de komende tijd hard gewerkt worden om hun droomtent te verwezenlijken. Met Bardot Bar & Restaurant hoopt het enthousiaste koppel een stukje Saint-Tropez naar Enschede te brengen.

Bardot Bar & Restaurant

Het stel is een bekend gezicht in de Enschedese horeca. Zo waren zij jarenlang de drijvende kracht achter Fellini. Maar het is niet de bedoeling dat Bardot Bar & Restaurant een tweede Fellini wordt. “We hebben echt gekeken naar wat wij leuk vinden om te doen en waar wij gelukkig van worden,” zegt Michiel. “Dit hebben we gedaan door andersom te denken. Als financieel alles mogelijk zou zijn, hoe zou onze droomtent er dan uit komen te zien,” vult Marjon aan.

BAR0002-1#Logo Bardot tekst
Het logo van Bardot Bar & Restaurant

Frans-Mediterrane sfeer

Al snel kwamen de Enschedeërs uit bij de Frans-Mediterrane sfeer van Saint-Tropez. Waar komt deze voorliefde voor dit gebied vandaan? Michiel: “Ik heb een aantal jaar in Zuid-Frankrijk gewerkt. De sfeer is er super ontspannen en het eten is heerlijk. Ook onze eerste vakantie als gezin hebben we hier doorgebracht.”

Saint Tropez Bardot Enschede indebuurt
De eerste vakantie als gezin in Zuid-Frankrijk

Half april open

Het streven is om half april de deuren van Bardot Bar & Restaurant te kunnen openen. Het moet een plek worden waar je terecht kunt voor heerlijke fruits de mer, Franse wijnen van lokale wijnboeren en een goed stuk vlees. Bardot zal zich gaan richten op een breed publiek. Enerzijds is het een plek waar je luxe zeevruchten met een glas champagne kunt nuttigen, maar tegelijkertijd is er ook ruimte voor een daghap.

Binnentuin

Niet alleen het pand zelf krijgt een nieuwe inrichting, ook het pleintje aan de achterzijde van het pand krijgt een make-over. Sfeervolle prikkabels, knusse zitjes en mooie beplanting moeten je het idee geven even op vakantie te zijn in eigen land. Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen van deze nieuwe zaak in Enschede? Houd deze Facebookpagina of dit Instagram account in de gaten voor meer nieuws.

  • Wil jij een 'Nieuw in Enschede' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Enschede.

adv.