Met deze opleiding kun je meteen aan de slag in de bouw: Mike, Huub en Martijn gingen je voor

Aangeboden door Bouwschool Twente

Ben je handig? Leergierig? Werk je graag in een team en geniet je van stoer werk, waarvan het resultaat nog heel lang voor iedereen zichtbaar is? Kies dan voor Bouwschool Twente, hét opleidingsbedrijf voor de bouw in Twente, gevestigd in het Techniekhuis Twente in Hengelo. Kom naar de open dag, of schrijf je meteen in.

Wil je aan de slag als timmerman, of -vrouw, of ga je liever metselen of tegelzetten? Tijdens een BBL-opleiding bij Bouwschool Twente ga je al tijdens je studie aan het werk. Afhankelijk van je vooropleiding begin je op bbl-niveau 2 of 3. Je kunt doorstromen naar bbl-niveau 4, voor de opleiding tot uitvoerder. Daarna verder studeren op hbo-niveau is ook mogelijk.

Veel praktijk, een echt vak leren en daarnaast geld verdienen

Je gaat één dag per week naar ROC van Twente voor de theorie en de andere vier dagen werk je op de bouwplaats bij een bouwbedrijf dat perfect aansluit bij wat jij graag wilt leren. Lekker veel bouwkennis en praktijkervaring opbouwen. Je kunt dus meteen je handen uit de mouwen steken. En voor die vier dagen werken per week krijg je een prima loon.

Oriëntatie op je beroep in de werkplaats

Na een kennismakingsgesprek met ROC van Twente en Bouwschool Twente word je uitgenodigd voor een oriëntatieperiode in de werkplaats van Bouwschool Twente. Een aantal weken lang werk je samen met je medestudenten aan toffe praktijkopdrachten, ondersteund door 3D-technologie en Virtual Reality  Gaandeweg weet je beter of de bouw goed bij jou past en of je daarin carrière wilt maken. Ook Bouwschool Twente weet dan wie jij bent en of je voldoende gemotiveerd bent om je bouwdiploma’s te halen.

Kom naar de open dag of schrijf je direct in!

Als een bouwopleiding bij Bouwschool Twente jou wel wat lijkt, kom dan op vrijdag 27 januari kijken en kennismaken tijdens de open dag van 16.00 tot 20.00 uur in het Techniekhuis Twente in Hengelo. Hier werken Bouwschool Twente, Schildersvakopleiding Hengelo en Installatiewerk Noord, Oost en Flevoland samen met ROC van Twente aan dynamisch en innovatief mbo-beroepsonderwijs. Je kunt je uiteraard ook meteen inschrijven.

Oud-leerlingen Mike, Huub en Martijn vertellen over hun ervaringen tijdens de opleiding bij Bouwschool Twente en in hun dagelijks werk:

Mike Oude Tanke (19) – Timmerman bij aannemingsbedrijf H. Groen in Enschede

Bouwschool Twente
Mike aan het werk Foto: Bouwschool Twente

Mike volgde de opleiding allround-timmerman bij Bouwschool Twente en ging aan de slag bij aannemingsbedrijf H. Groen. In 2022 rondde hij de bbl-opleiding af op niveau 3. Hij volgt momenteel de opleiding uitvoerder, bbl-niveau 4.

“Zo’n beetje mijn hele familie zit in de bouw, dus ik kwam er al vroeg mee in aanraking. Daarnaast heb ik het altijd heel fijn gevonden om dingen met mijn handen te maken. Vooral werk waarvan je ook echt het eindresultaat ziet.”

“Vooral de combinatie van werken en leren bij Bouwschool Twente vind ik fijn. Je hoeft maar één dag naar school voor de theorie, je kunt meteen aan de slag en ondertussen krijg je het vak snel onder de knie. De dagen in de werkplaats bij Bouwschool Twente waren altijd supergezellig. Ik werd goed begeleid en als je ergens moeite mee had hoefde je het maar aan te geven Iedereen staat voor je klaar, instructeurs én medestudenten.”

“Toen ik met de opleiding begon matchte Bouwschool Twente mij aan het bedrijf waar ik nu nog steeds werk. Het klikte direct. Dus toen ik klaar was met mijn timmeropleiding bleef ik daar werken, terwijl ik startte met mijn opleiding tot uitvoerder. Het mooie aan dit werk, is dat ik de hele dag dingen mag maken waar mensen blij van worden. Je komt daarnaast ook nog op toffe plekken én je maakt van niets iets.”

“Ik wil eerst de opleiding uitvoerder afronden en daarna gewoon lekker aan het werk en geld verdienen. Ik zou ooit nog mijn leermeesterpapieren willen halen, zodat ik zelf leerlingen kan begeleiden. Ik vind het belangrijk dat de kennis van dit vak wordt doorgegeven.”

Huub Kamphuis (29) – Uitvoerder bij Bouwgroep Droste Hengelo

Huub op de bouw Foto: Bouwschool Twente

Huub voltooide zijn timmeropleiding, bbl-niveau 2 en 3 in de praktijk bij Droste Bouwgroep in Hengelo. Hij volgde daarna een driejarige avondopleiding tot assistent-uitvoerder, bbl-niveau 4. Vervolgens nog een extra opleiding, waarmee hij zijn aannemersdiploma haalde.

“Bouwschool Twente koppelde mij aan Droste. Een schot in de roos, zo bleek. Ik heb tussendoor even ergens anders gewerkt, maar zodra ik terug kon komen deed ik dat. Ik heb hier zóveel geleerd. In de werkplaats van Bouwschool Twente uiteraard ook, maar uiteindelijk is het bouwbedrijf toch de plek waar je de kneepjes van het vak worden bijgebracht.

“Ik ben destijds voor de oriëntatieperiode en een aantal praktijktoetsen in de werkplaats naar Bouwschool Twente geweest. De rest van de tijd ben je aan het werk bij het leerbedrijf. Het was leuk om even in een andere omgeving te zijn met mensen van mijn leeftijd. We hebben superveel plezier gehad onderling. De lesstof ging me vrij gemakkelijk af, dus ik had ook genoeg tijd om plezier te maken.”

“Ik ben nu uitvoerder bij Droste. Daarvoor begeleid ik projecten in de uitvoeringsfase van A tot Z. Ik zorg dat projecten goed verlopen en dat de juiste mensen op de juiste plek zijn. Daarnaast hou ik alles in de gaten qua planning, techniek en kosten. Kortom: ik zorg dat alles loopt zoals het moet en dat we uiteindelijk goed werk afleveren.”

“Ik heb altijd al graag met mijn handen gewerkt en kom uit een technische familie. Mijn vader werkte in de bouw en mijn broers zijn werkzaam in de bouw en metaal. Ik hoefde daarom zelf ook niet lang na te denken. Ik vond de praktijkgerichte bbl-leerweg beter bij me passen. Praktijkervaring is de sleutel tot succes in de bouw. Door alleen in schoolboeken te kijken, leer je niks maken.”

Martijn Rikhof (36) – Timmerman bij Dura Vermeer Bouw Hengelo

Martijn op de bouw Foto: Bouwschool Twente

Martijn volgde vanaf 2005 de timmeropleiding bbl-niveau 2 en 3 bij Dura Vermeer Bouw Hengelo en deed de avondopleiding tot assistent-uitvoerder, bbl-niveau 4.

“Na twee weken was er voor mij al een leerbedrijf gevonden, waar ik op de bouwplaats aan de slag kon: Dura Vermeer. Dat klikte meteen, en gelukkig maar, want ik was daar het grootste gedeelte van mijn opleiding aan het werk. Bepaalde onderdelen werden bij Bouwschool Twente getoetst. Bijvoorbeeld dakwerk, uitzetten of stellen. Daarvoor was ik dan één of twee weken in de werkplaats met m’n vak bezig. Dat was een leuke tijd. Er werd veel lol gemaakt onderling en heel hard gewerkt. Daarnaast stonden de instructeurs altijd klaar om je te helpen.”

“Werken in de bouw betekent vrijheid voor mij. Je bent veel buiten én ieder werk is weer anders. Er zijn zoveel verschillende dingen die je mag doen. Het mooiste vind ik de woningbouw en de utiliteitsbouw. Uitdagend zijn de bouwwerken met bijzondere constructies, dat maakt het uitdagend. Als een project voltooid is, is het heerlijk om te kunnen zeggen: ‘Daar heb ik aan meegewerkt!”

“Ik wil voorlopig als timmerman blijven werken. Ik ben sinds een half jaar leermeester, dus daar wil ik de komende jaren ervaring in opbouwen. Ik zou de stap naar voorman nog wel willen maken en misschien wil ik in de toekomst de uitvoering in, maar voorlopig blijf ik lekker timmeren.”

Bouwschool Twente

Lansinkesweg 28a, 7553 AE Hengelo

Nu gesloten

Meer informatie

Bouwschool Twente

Lansinkesweg 28a, 7553 AE Hengelo

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Overzicht: deze zaken gingen in maart open of dicht in Enschede”

Overzicht: deze zaken gingen in maart open of dicht in Enschede

Gert en LGert en Laura van Float Spa Twenteaura van Float Spa Twente
Ga naar “5 redenen waarom iedereen in Enschede deze e-bike wil”

5 redenen waarom iedereen in Enschede deze e-bike wil

Aangeboden door Sparta

Ga naar “Enschedeër Kirsten (23) begint eigen boetiek in Boswinkel: ‘Interieur, fashion en high tea komen hier samen’”

Enschedeër Kirsten (23) begint eigen boetiek in Boswinkel: ‘Interieur, fashion en high tea komen hier samen’

kirsten franke Flair Maison Enschede

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Notenboomvogelplant in tube Keuze uit diverse soorten. Hoogte: 50-60 cm. € 2,79”

Notenboomvogelplant in tube Keuze uit diverse soorten. Hoogte: 50-60 cm. € 2,79

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,29”

Nescafé Dolce Gusto of Starbucks koffiecups van € 5,69 voor € 3,29

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Multifunctionele kunststof kast € 79,99”

Multifunctionele kunststof kast € 79,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Perla bonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla bonen van € 21,57 voor € 14,38

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Keukenhof tickets voor 2 personen van € 38 voor € 35”

Keukenhof tickets voor 2 personen van € 38 voor € 35

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 9 april 2023

Agenda

Ga naar “Paaskermis”

Paaskermis

 • Volkspark Enschede
 • Van 8 apr t/m 17 apr
Ga naar “Dino Fabriek”

Dino Fabriek

 • Vliegveld Twenthe
 • Van 29 jul t/m 3 sep
dinopark
Ga naar “Bevrijdingsfestival”

Bevrijdingsfestival

 • 5 mei 2023
bevrijdingsfestival-enschede
Ga naar “Enschede Marathon”

Enschede Marathon

 • 16 april 2023
Enschede Marathon 2
Ga naar “Hardfest”

Hardfest

 • Universiteit Twente Sportcentrum
 • 22 april 2023
Universiteit Twente