Enschede

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

");

Kim helpt leerlingen bij het kiezen van een ROC-opleiding: ‘Erg leuk om te doen’

Aangeboden door ROC van Twente 1 januari 2021

Kim TenHagen (17) is behalve student Maatschappelijke Zorg aan ROC van Twente ook ROC-ambassadeur. Ze helpt leerlingen van het voortgezet onderwijs bij het kiezen van een opleiding aan ROC van Twente. “Het is belangrijk om een goede studiekeuze te maken en ik ben blij dat ik leerlingen daarbij kan helpen”, zegt Kim.

De overstap van een school voor voortgezet onderwijs naar een ROC is best een overgang. Juist de studenten van ROC van Twente kunnen hier goed over vertellen. “Wij proberen een beeld te geven van de sfeer”, vertelt Kim, “en vertellen hoe we de overgang van voortgezet onderwijs naar ROC hebben ervaren. Maar we geven bijvoorbeeld ook tips over waar je aan moet denken bij het maken van je studiekeuze.”

Lastige keuze

Ongeveer twee jaar geleden stond Kim zelf voor de keuze welke opleiding ze wilde volgen. Ze vond het toen best lastig om een vervolgstudie te kiezen.”Ik wist dat ik iets met jongeren wilde doen. Iemand in mijn buurt had wat zorgen en problemen en zodoende kwam ik op het idee voor Maatschappelijke Zorg. De opleiding is heel breed, je kunt er heel veel kanten mee op.”

Waar Kim zelf aan moest wennen toen ze de overstap maakte naar ROC? “Aan de grootte van de school”, vertelt ze. “Maar ik kwam er al snel achter dat je je voor je opleiding maar in een klein deel van de school begeeft.”

Verandering

Een andere verandering is bijvoorbeeld dat er aan ROC van Twente geen mentoren zijn, maar studieloopbaanbegeleiders. “Met het vertellen over hun ervaringen willen onze ambassadeurs derde- en vierdejaars leerlingen op het voortgezet onderwijs alvast voorthelpen”, legt Reina Jans, hoofd studievoorlichting van ROC van Twente uit.

Online voorlichting

Kim (17) had gehoopt dat ze inmiddels al bij wat voorlichtingen op diverse scholengemeenschappen aanwezig had kunnen zijn. Maar helaas werden vanwege corona de informatieavonden de afgelopen maanden online gegeven. Ze hoopt dat ze in het nieuwe jaar wel naar de scholen toe kan. “We geven nu online voorlichting via Google Teams”, vertelt ze. “En we hebben nog een speeddate sessie en workshops voor derde- en vierdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in de planning. Leerlingen kunnen zo ook specifieke vragen stellen, het is heel toegankelijk.”

Of Kim al weet wat ze in de toekomst graag zou willen doen? “Ik heb dit jaar stage gelopen bij Het Korhoen in Hengelo, een school voor speciaal onderwijs. Na mijn opleiding wil ik graag doorstromen naar het hbo. Het liefst wil ik kinder- en jeugdpsycholoog worden.”

Aanmelden voor open dag

Ga jij (waarschijnlijk) naar het mbo? Misschien weet je al welke opleiding goed bij jou past? Of heb je nog helemaal geen idee? Meld je dan aan voor de online open dag van ROC van Twente op 15 januari met als thema ‘Wat past bij jou?’ Misschien krijg je dan wel leuke tips van Kim. Evenals de andere ambassadeurs is zij beschikbaar voor algemene vragen. De open dag is voor iedereen: tweede, derde- en vierdejaars vo-leerlingen, havisten en volwassenen.

Hoe de online open dag in zijn werk gaat? Je wordt via een livestream meegenomen in alle richtingen van ROC van Twente. Die richtingen zijn verdeeld in een aantal tijdsblokken. De voorlichtingen van de opleidingen in de betreffende richting zitten in dat tijdsblok. Je kunt natuurlijk verschillende richtingen bekijken. Zie voor het tijdschema de website www.rocvantwente/live

Aanmelden

Wil je de online open dag niet missen? Meld je dan hier aan en blijf op de hoogte!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ROC van Twente. Meer over ROC van Twente ontdekken?

ROC van Twente

Gesloten08:00 - 17:00

adv.