Tineke: “Een uniek gedenksieraad ontwerpen is het meest dankbare wat we voor onze klanten mogen doen”

Aangeboden door UNI10 Edelsmid 21 augustus 2018

Tineke is al meer dan twaalf jaar goudsmid en ze weet nog steeds bij elk sieraad dat ze gemaakt heeft het verhaal erachter te vertellen. “Het ontwerpen van een bijzonder sieraad is geweldig om te doen. Mensen delen dierbare herinneringen met ons over de overledene en wij mogen deze herinneringen vertalen naar een uniek gedenksieraad. Dit het echt het meest dankbare wat we voor onze klanten mogen doen.”      

Uniek gedenksieraad

Een gedenksieraad hoeft niet altijd een overduidelijk sieraad te zijn. Het kan ook iets zijn dat men dichtbij zich wil dragen. “Neem bijvoorbeeld de twee hartjes die in elkaar overlopen. Deze meneer wilde iets doen met zijn eigen trouwring en die van zijn overleden vrouw. Ook wilde hij iets met een hartje. Door de grootte van de ringen kwamen we al snel op dit idee. Ik heb het voor hem uitgetekend en hij was gelijk enthousiast. Deze twee hartjes samen vormen geen nieuw sieraad, maar de betekenis erachter is heel sterk,” legt Tineke uit.

Assieraad

Ook is het bij UNI10 Edelsmid mogelijk om een speciaal assieraad op maat te laten maken. Hierbij wordt er een klein gedeelte van de as verwerkt in de holte van een collier, ring of armband. Eigenlijk kan van elk sieraad een assieraad gemaakt worden.

assieraad-uni10-edelsmid-enschede
In de hanger van dit collier kan as verwerkt worden

Herinneringssieraad

Mensen die begraven worden hebben natuurlijk geen as. Dus dan wordt er iets met het sieraad zelf gedaan. “Vaak gebeurt dit met de trouwring, maar ook met een gewoon sieraad kan dit heel goed. Deze hanger met het vliegtuigje is daar een mooi voorbeeld van. Dit sieraad hebben we gemaakt van de ring van de opa van een meisje. Zij ging afstuderen als stewardess en haar opa was piloot geweest. Ze hadden in het huis van haar oma een modelvliegtuig staan met kaarsjes erbij die de hele dag voor opa branden. Van bovenaf hebben ze er een foto van gemaakt en van die foto heb ik dit vliegtuigje gemaakt. Oma en moeder kwamen het sieraad ophalen. Ze vonden het zo mooi geworden, dat ze bij het ophalen helemaal emotioneel werden.”

gedenkssieraad-uni10-edelsmid-enschede-3

Vingerafdruk

Een andere mogelijkheid is de vingerafdruk van de overledene in een ring te verwerken. “Als mensen nog in leven zijn, dan kunnen wij hier een afdruk maken. Dit komt weleens voor wanneer mensen weten dat ze ziek zijn, maar dat bij leven nog willen regelen voor de nabestaanden. Een andere mogelijkheid is dat de uitvaartondernemer een afdruk maakt in was. Wanneer de afdruk op papier staat, kunnen wij ze inscannen en dan wordt het door de graveur gegraveerd.”

Laat de vingerafdruk van jouw dierbare in de ring verwerken

Deze bijdrage wordt je aangeboden door UNI10 Edelsmid. Meer over UNI10 Edelsmid ontdekken?

UNI10 Edelsmid juweliers

Nu gesloten10:30 - 17:00

Haverstraatpassage 27B, Enschede

Bekijk meer:juweliers

adv.