Roland van Oil & Vinegar: “Azijn is niet alleen voor de boerenkool”

Door Jannike Huisman 2 augustus 2017

Als je eens iets anders wil proberen dan de gebruikelijke dressing in een salade, probeer dan eens een vruchtenazijn. Roland Franke van Oil & Vinegar legt uit waarvoor je deze fruitige azijn kunt gebruiken. 

Watermeloenazijn

“Dit is de limited edition, we hebben elke drie maanden een andere olie of azijn, nu is het dus de watermeloen azijn. De basis is eigenlijk een witte wijn azijn, waar dan een fruitextract aan toe wordt gevoegd. Dan krijg je een fruitazijn. Het is een azijn zonder toegevoegde suikers, dus puur en alleen fruitsuikers. Dat is niet alleen de watermeloen, de nieuwe, maar bijvoorbeeld ook een mango, waar bijna 40% vruchtvlees in zit. Je hebt een aardbei-rabarber, daar zit ook veel vruchtvlees in. Daar krijg je al heel veel smaak door. Puur en alles op natuurlijke basis en dat zie je in bijna al onze producten terug.”

oil & vinegar watermeloenazijn

Verrassende cocktails

“Watermeloenazijn is niet alleen lekker in salades, want heel veel denken ‘oh een azijn, dat hoort in een salade met een beetje olie erbij’. Nee, de tendens is in cocktails. Dan kun je gewoon denken aan mineraalwater met een vruchtenazijn, maar je mag natuurlijk ook een prosecco gebruiken of een gin of een wodka. We hebben er ook recepten van, die kun je op de website vinden en we hebben er ook een boekje van. Waarin je allemaal recepten vindt van onze cocktails waar onze fruitazijnen inzitten.”

oil & vinegar Enschede

Nog meer lekkers

“Als je ’s ochtends met yoghurt en muesli ontbijt, wil je niet altijd een siroop of zo’n substantie met veel suiker. Als je daar iets van fruitazijn aan toevoegt, zonder toegevoegde suikers, dan heb je een hele mooie smaakmaker en je hebt toch wel een beetje gezond. Of over ijs. Als je een paar druppeltjes van de mangoazijn er over heen doet, dan ziet dat er gewoon heel leuk uit en het smaakt heel erg lekker.”

Gezond en trendy

“Ik heb heel vaak jonge stellen, die komen beide uit het ouderlijk huis, daar wordt de gewone slasaus uit de supermarkt gebruikt. En die gaan op zichzelf wonen en die willen het anders gaan doen. Die willen gezond, die willen trendy en ze komen hier dan wel eens aarzelend binnen. En juist door het gesprek aan te gaan en ze te laten proeven en uit te leggen wat het is en wat je er mee kunt, dan gaat er voor sommige mensen een wereld open.”

De prijs is verschillend per azijn. De mango-azijn is bijvoorbeeld 8 euro voor 250 ml, inclusief de fles. De fles kun je later schoon meenemen en laten navullen. Dan betaal je alleen de inhoud. 


Meer over Oil & Vinegar ontdekken?

Oil & Vinegar speciaalzaken

Vandaag gesloten

Langestraat 17A, Enschede

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.