Mezze Delicatessen is de perfecte afspiegeling van de wijk Roombeek

Door Rebecca de Graaf 25 oktober 2017

Mezze Delicatessen is aankomende december alweer twee jaar gevestigd in de wijk Roombeek. Eigenaren Belgin en Hakim Demir zijn met hun delicatessenwinkel de perfecte afspiegeling van de wijk. De winkel is net zoals de wijk Roombeek multicultureel. “Onze Turkse tapenade met brokkelkaas is een mooi voorbeeld van hoe verschillende culturen gecombineerd kunnen worden.”

Dromen waarmaken

Het hebben van een eigen delicatessenwinkel is voor Belgin een droom die uitgekomen is. “Ik heb twintig jaar in een apotheek gewerkt, maar het was wel een droom van mij om een eigen winkel te beginnen. Het kwam er in eerste instantie niet van, want de kinderen waren nog klein en je zegt niet zomaar je baan op. Op een gegeven moment liep ik hier door de wijk en zag ik dit pand te koop staan. Eenmaal thuis zei mijn man dat ik het maar gewoon moest doen, wat had ik immers te verliezen? Dat gaf mij wel moed. Toen heb ik mijn baan opgezegd en ben ik dit eigenlijk uit het niets gestart,” vertelt Belgin trots.

mezze-delicatessen
Belgin en Hakim adviseren hun klanten over een catering

Kijkje in de keuken

“Wanneer mensen hier komen, moeten ze het idee hebben alsof ze bij mij thuis naar binnen zijn gelopen. Dat huiselijke gevoel vind ik erg belangrijk. Daarnaast laat ik onze klanten graag van alles proeven. Ik denk dat niet alleen de kwaliteit van mijn producten de kracht is van de winkel, maar ook de manier waarop wij met onze klanten omgaan erg belangrijk is. Zoals jezelf behandelt wilt worden, zo behandel je anderen ook.”

Tapenade met brokkelkaas

Alle tapenades van Mezze Delicatessen zijn huisgemaakt. De tapenade met brokkelkaas is een echte hardloper. “Dit is een typisch Turkse tapenade, maar wij hebben er Hollandse brokkelkaas aan toegevoegd. Ik houd zelf erg van kaas en bij de Turkse tapenade at ik vaak losse brokkelkaas erbij. Totdat mijn man een keer met het idee kwam om de brokkelkaas in de tapenade te verwerken. Deze combinatie maakt het juist weer zo leuk,” legt Belgin uit.

tapenade-met-brokkelkaas
De tapenade met brokkelkaas

Blijvertje

Bij Mezze Delicatessen worden seizoensgebonden tapenades gemaakt. Wanneer de paprika goed van smaak is, zal dit product voornamelijk in de tapenades gebruikt worden. Ook is het mogelijk om glutenvrije tapenades te bestellen. “Soms loopt een tapenade zoals die met brokkelkaas zo goed en dan is het een blijvertje. Toen we net met deze tapenade begonnen, maakten we kleine hoeveelheden. Nu maakt Hakim zo’n 45 kilo brokkelkaastapenade en dat is binnen 2,5 week op!”

Culturen combineren

“De winkel past echt goed bij de wijk Roombeek. Er wonen hier zoveel verschillende nationaliteiten in de wijk. Ik probeer mijn winkel zo laagdrempelig mogelijk te houden. Ik heb baklava in de winkel liggen, maar verkoop ook Twentse streekproducten. Hoe mooi is dat? Er is voor ieder wat wils. Ik probeer steeds weer iets nieuws in de winkel krijgen. Deze wijk vraagt er om verrast te worden met nieuwe producten.”

Witte en rode wijn met chocolade smaak
Verschillende huisgemaakte tapenades en dipjes
Ook voor kerstpakketten kun je bij Mezze Delicatessen terecht.

Weet jij nog een leuke ondernemer voor onze rubriek De Koopman? Je kunt ons tippen via [email protected]


Meer over Mezze Delicatessen ontdekken?

Mezze Delicatessen speciaalzaken

Nu gesloten09:00 - 18:00

Brouwerijplein 33A, Enschede

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.