“Dit is echt een romige ambachtelijke kaas, waar je voor terugkomt”

Door Jannike Huisman 16 augustus 2017

In De Koopman prijst elke week een andere Enschedese ondernemer zijn of haar favoriete product aan. Deze week spraken we Cindy Eiting van de Leckernij. Ze is gek op de Stompetoren kaas en ze is niet de enige.

Meest verkochte kaas

“De Stompetoren kaas is één van onze meest verkochte kazen, omdat het een lekkere romige smaak heeft. Ook bevat de kaas minder zout. De kaas komt uit het Noord-Hollandse dorpje Stompetoren en daar wordt het ook echt gerijpt in een speciaal pakhuis. Het maken van de kaas gebeurt op een ambachtelijke manier in een kaasmakerij. Daar snijden ze de wrongel nog met de hand en tegenwoordig gebeurt dat niet zo veel meer. Hierdoor krijg je een fijnere wrongel en daardoor ook een andere smaak.”

Weidemelk

“De kaas is gemaakt van 100% weidemelk. De koeien mogen dus vrij naar buiten lopen en staan minimaal 120 dagen per jaar in de wei. Wij vinden het belangrijk dat de koeien een goed leven hebben gehad. Deze koeien worden niet bijgevoerd, maar mogen zelf kiezen wat ze eten en wanneer ze gemolken worden. De koeien hebben dus veel vrijheid.”

De Leckernij kaas

Beste kaas van Nederland

“Deze kaas is eigenlijk voor iedereen, van jong tot oud. De jong belegen gaat vaak op de boterham en de oudere variant is lekker als een blokje kaas. De belegen kaas heeft al een paar keer de prijs voor de beste kaas van Nederland gewonnen. Dus we zijn er trots op dat we die mogen verkopen natuurlijk. Deze kaas is alleen maar verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaken. Je vindt hem niet in de supermarkt. Zeker deze smaak niet.”


Meer over De Leckernij ontdekken?

De Leckernij speciaalzaken

Nu gesloten09:00 - 18:00

Korte Hengelosestraat 25a, Enschede

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.