Heerlijk voor de herfstdagen: cinnamon cappuccino van Doppio

Door Rebecca de Graaf 1 november 2017

De dagen worden steeds korter, de temperaturen dalen en we kunnen al bijna onze winterjas uit te kast halen. Toch is de herfst ook wel weer knus en gezellig. Je kunt bijvoorbeeld een momentje voor jezelf pakken om te genieten van een lekkere koffie. Met een cinnamon cappuccino van Doppio kun je even heerlijk opwarmen.

Eigen koffiebonen

De koffiebonen die gebruikt worden bij Doppio zijn speciaal voor deze keten gebrand. Marjolein Siebelink is sinds maart 2015 eigenaresse van de Doppio locatie in Enschede en legt uit waarom hun koffie zo speciaal is. “Ik denk dat wij hier wel de betere koffie hebben. Onze koffie heeft een volle en rijke smaak en is wat sterker dan gewone koffie. Mensen komen hier wel heel doelgericht hun koffie bestellen. Wij maken gebruik van ons eigen koffiemerk. De koffiebonen worden in Italië gebrand en is niet bij de groothandel verkrijgbaar.”

doppio-marjolein
Eigenaresse Marjolein Siebelink van Doppio Espresso Enschede

Cinnamon cappuccino

Wanneer de herfst een bepaalde smaak zou hebben, dan zou het samengevat zijn in een cinnamon cappuccino. “Voor de koudere herfstdagen hebben we nu een speciale koffie op de kaart staan. Dit is de cinnamon cappuccino, bestaande uit kaneel, slagroom en kaneelsuiker,” vertelt Marjolein. De smaken zijn goed op elkaar afgestemd, waardoor de cappuccino niet te zoet is. De kaneelsuiker bovenop de slagroom geeft dit drankje net een speciale twist.

Stempelkaart

Naast deze herfstachtige cappuccino staan er nog twee andere herfstspecials op de kaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van de salty caramel deluxe of een tiramisu latte macchiato? Het leuke aan Doppio is dat je voor korting kunt sparen. “Wij werken met stempelkaarten. Bij elke 2,50 euro krijg je een stempel en bij een volle kaart krijg je korting,” zegt Marjolein. Ze ziet veel vaste gezichten in de zaak. “Soms zie je mensen zelfs twee keer per dag. Eerst gaan ze in de ochtend hier iets drinken en in de namiddag zie je ze opnieuw.”


Meer over Doppio Espresso ontdekken?

Doppio Espresso koffiebars

Nu gesloten09:00 - 18:00

Van Loenshof 2, Enschede

Bekijk meer:koffiebars

 

adv.