Chocolatier Romke van Specialist Jagers: “Soms ben je met je bonbons bezig en dan ontstaat er spontaan iets nieuws”

Door Rebecca de Graaf 13 september 2017

Hoera, het is vandaag Internationale Chocolade Dag! Vandaag mag je ongegeneerd genieten van dit verslavend lekkere goedje. Dus gooi je winkelmandje maar vol met wat extra repen chocolade of trakteer jezelf op luxe bonbons. Chocolatier Romke Kiers van Specialist Jagers vertelt waarom zijn bonbons zo uniek zijn.

Liefde voor chocolade

bonbons Jagers Enschede

Wereldwijd zijn er heel wat mensen die liefde voor chocolade hebben. Iets te vieren? Chocolade. Wat lekkers bij de koffie? Chocolade. Relatie stuk? Kom maar door met die reep! Chocolade stelt geen vragen, chocolade begrijpt. Hoe fijn is het wanneer je iedere dag met dit geliefde product mag werken? Romke werkt al vijftien jaar als chocolatier bij Specialist Jagers en vindt het een geweldig beroep. “Alles is leuk. Je kunt overal je creativiteit in kwijt,” vertelt hij trots.

Lavendel bonbons

Dat Romke erg creatief is, zie je goed terug in de verschillende smaken bonbons. “Soms ben ik met mijn bonbons bezig en dan ontstaat er spontaan iets nieuws. Het gaat overigens niet altijd goed, maar niet geschoten is altijd mis. Ik heb in het verleden ooit een bonbon ontwikkeld met lavendelsmaak. Dit is een heel specifieke smaak. Hij heeft een tijdje meegelopen, maar de klanten vonden hem toch te sterk naar zeep ruiken.”

Handgemaakte bonbons

Specialist Jagers Enschede

Wat Specialist Jagers zo uniek maakt, is dat alles in eigen huis wordt gemaakt. “Alleen de grondstoffen worden ingekocht natuurlijk, maar verder maken we echt alles zelf.” Daarnaast maakt Jagers alleen gebruik van fairtrade chocolade. Romke besteedt veel liefde en aandacht aan zijn bonbons. Pas wanneer hij helemaal tevreden is over de smaak komen de bonbons in de winkel te liggen.

‘Zijn de guandia’s er al?’

bonbons Specialist Jagers Enschede
Kaneel bonbon, hazelnoot guandia en braam bonbon

Deze vraag krijgt Romke al sinds begin september te horen. De hazelnoot guandia is zijn persoonlijke favoriet en valt ook goed in de smaak bij de vaste klanten van Specialist Jagers. Deze bonbon bestaat uit chocolade met hazelnootpasta, nougat en stukjes hazelnoot. “Eigenlijk vind ik ze allemaal erg lekker. De meest bijzondere bonbon is de kaneel bonbon. Dat is de enige bonbon die gemaakt is van witte chocolade.”

Chocoladeletters

chocolatier Jagers Enschede
Chocolatier Romke van Specialist Jagers

Uiteraard is Romke al druk bezig met de voorbereidingen voor Sinterklaas. “Ik begin half augustus met het maken van de eerste chocoladeletters, maar dan liggen ze nog lang niet in de winkel hoor. Ik giet eerst alle letters die ik nodig heb. Rond de derde of vierde week van oktober ga ik ze decoreren en daarna gaan ze ook gelijk de winkel in.”


Meer over Specialist Jagers WC Deppenbroek ontdekken?

Specialist Jagers WC Deppenbroek bakkers

Nu gesloten08:45 - 18:00

Rijnstraat 60 , Enschede

Bekijk meer:bakkers

adv.