Van Enschede naar Ecuador: waar zit jij in 2018?

Door Rebecca de Graaf 6 december 2017

Reizen is echt een verrijking van het leven. Je leert op eigen benen te staan, komt in contact met andere culturen en je maakt herinneringen die je de rest van je leven blijft koesteren. Nu kun je natuurlijk alles zelf online gaan uitzoeken en regelen of je start jouw grote reis gewoon in het centrum van Enschede. Het team van Activity International staat voor je klaar om je te helpen bij het vinden van een gaaf wildlife project in Costa Rica, een au pair plaatsing in Amerika of vrijwilligerswerk in Ghana.

Activity International

Activity International is een van de oudste uitwisselingsbureaus in Nederland. Zo’n dertig jaar geleden is het bedrijf in Groningen opgestart en het zit inmiddels alweer een lange tijd in Enschede. “We organiseren niet alleen een tussenjaar voor jongeren, maar ook projecten voor volwassenen. Het kan zijn dan dat je voor vrijwilligerswerk in Afrika op een school gaat werken of in Azië les gaat geven aan monniken. We bieden ontzettend veel mogelijkheden aan,” zegt Yvette Bosch.

Eerste verre reis

Of je nu zeventien jaar bent of eind dertig, het maken van je eerste verre reis is best spannend. “Bij backpackreizen naar bijvoorbeeld Australië zorgen wij voor de eerste opvang. Het ticket is geboekt, het werkvisum is in orde, je bankzaken zijn geregeld en we zorgen dat er iemand aanwezig is om je op te vangen. Je krijgt dan een beetje hulp. We werken in het buitenland met lokale partnerorganisaties. Bij iedere mogelijke reis die wij aanbieden heb je een aanspreekpunt. Dat is voor degene die op reis gaat heel prettig, maar ook voor de ouders en thuisblijvers is het een fijn gevoel,” legt Yvette uit.

centraal-thailand-engelse-les-2
Twee meiden geven Engelse les in Thailand

Nu kan het nog

Een aantal reizen van Activity International zijn speciaal voor jongeren ontwikkelt. “We organiseren ook au pair plaatsingen in bijvoorbeeld Australië of Amerika. Dit kan voor zes maanden of een heel jaar. Als au pair zorg je voor de kinderen en doe je een paar huishoudelijke klusjes die met de kinderen te maken hebben. Daar krijg je ook wat zakgeld voor. Dit is een mooie manier om betaalbaar op reis te gaan. Een ander programma dat wij aanbieden is summercamp. Je woont de hele zomer met andere internationale begeleiders op het kamp en je bent dan een buddy voor de kinderen. Verder bieden we highschool projecten aan in Nieuw Zeeland, Engeland en Amerika. Dat kan voor een semester of voor een heel jaar.”

Studiekeuze bepalen

Wanneer je aan reizen denkt, denk je niet gelijk aan studiekeuzes en vervolgopleidingen. Echter kan zo’n tussenjaar juist heel waardevol zijn om te bepalen welke richting je later op wilt gaan. “Voor het tussenjaar hebben we twee reizen samengesteld om te bepalen wat voor studie je daarna gaat doen. We hebben de Afrika break en de Ecuador break en dat zijn reizen waarbij je met de groep reist, maar tegelijkertijd ook online trainingen volgt. Zo’n tussenjaar is natuurlijk heel erg leuk, maar het is ook wel de bedoeling dat je jezelf beter leert kennen en dat weer kunt gebruiken om een vervolgstudie te kiezen,” voegt Yvette toe.

zambia-vrijwilligerswerk-livingstone-kerstproject
Vrijwilligerswerk in Zambia

Kostenplaatje

Niet alleen het aanbod bij dit uitwisselingsbureau is divers, ook voor ieder budget is er een reis mogelijk. Zo kun je vanaf 395 euro een zomervakantie doorbrengen op een Amerikaanse summercamp, voor 800 euro verblijf je drie weken in Thailand voor vrijwilligerswerk en voor 9000 euro kun je een geheel schooljaar volgen aan een Amerikaanse middelbare school. Volgens Yvette zou echt iedereen die de mogelijkheid heeft, ooit eens een verre reis moeten maken. “Reizen is echt zo’n verrijking van je leven. Iedereen die wij daarin kunnen inspireren om dat te doen, daar worden wij oprecht heel blij van.”

Benieuwd naar de reisverhalen van mensen die je voor zijn gegaan? Klik dan op deze link.

Activity International reisbureaus

Nu open09:00 - 17:00

Brammelerstraat 15 , Enschede

Bekijk meer:reisbureaus

Meer over

De Koopman

adv.