La Bamba 2.0 verkoopt ambachtelijke friet die je geprobeerd moet hebben

Aangeboden door La Bamba 2.0 15 november 2017

Na een middag shoppen in het centrum van Enschede is niets zo lekker als af te sluiten met een puntzak friet. Je hoeft niet ver te zoeken, want La Bamba 2.0 ligt heerlijk centraal in de stad. Wanneer je echt een goede smaakbeleving van de friet wilt hebben, dan moet je hier zijn. De patat van La Bamba 2.0 heeft net iets meer power, doordat ze met schil bereid worden.

Alleen de beste frietjes

Wesley Stevens is eigenaar van La Bamba 2.0 en is de zaak eind maart 2017 begonnen. Hij steekt er veel tijd en energie in om kwalitatief hoogwaardige frieten aan te bieden. “Wij onderscheiden ons met de friet, doordat deze met schil bereid wordt. De klanten zien dat de aardappelen vers worden gesneden. Daarna zoeken we de frietjes netjes uit. De kleine stukjes worden weggegooid, de goede frieten worden voorgebakken onder een bepaalde temperatuur. Na het voorbakken moeten de frieten een half uur afkoelen, zodat ze op kamertemperatuur zijn. Daarna bakken we de friet exact 3,5 minuut af,” legt Wesley uit.

La Bamba 2.0 Enschede
De friet met schil geeft veel smaak

Betere smaakbeleving

Juist doordat de friet met schil wordt bereid, is de smaakbeleving veel beter. “Je proeft pure aardappel, dit geeft onze friet net iets meer power,” zegt Wesley. Bij La Bamba 2.0 wordt gebruik gemaakt van de Agria en de Frieslander aardappel. Het bereidingsproces is erg belangrijk, want dit komt ten goede aan de smaak. “Mijn personeel wordt goed getraind om alles volgens het concept te doen, zodat de kwaliteit van de friet constant blijft.”

Unieke saus

De verse friet zelf is natuurlijk al lekker, maar een goede saus maakt de snack helemaal af. Bij La Bamba 2.0 is het mogelijk om Brander mayonaise bij je frietje te bestellen. Deze saus bestaat uit ei, mosterd en soja. Juist dat tipje mosterd geeft de mayonaise meer body. Een puntzak friet is in drie maten verkrijgbaar: klein (2,00 euro), middel (2,50 euro) en groot (4,00 euro). Toen Wesley net met de zaak begon, ging er 500 kilo aardappelen per week doorheen. Inmiddels zit hij al op zo’n 1400 kilo friet.

la-bamba-2-0
Je kunt kiezen uit drie formaten

Andere snacks

Naast de verse friet onderscheidt de zaak zich ook met de overige snacks. Zo wordt de kipburger en de kipnuggets van verse kipfilet stukjes gemaakt. Volgens Wesley smaakt dit veel beter dan de kipnuggets die je bijvoorbeeld bij de McDonald’s koopt. Ook de kwaliteit van de kroket vindt Wesley erg belangrijk. “Ik heb al drie kroketten afgekeurd die niet goed genoeg waren. In januari ga ik samen met een nieuwe partner een bijzondere kroket ontwikkelen. Vanaf maart moet deze kroket met kwalitatief goed vlees verkrijgbaar zijn.”

La Bamba 2.0 snackbars

nu open11:00 - 21:15

Kalanderstraat 6B, Enschede

Bekijk meer:snackbars