Dit kun je winnen als je op de fiets naar een FC Twente-wedstrijd gaat

Door Charmain Zwijnenberg 11 maart 2019

FC Twente en de gemeente Enschede slaan hun handen ineen. Beide partijen willen graag dat zoveel mogelijk Twente-supporters op de fiets naar een thuiswedstrijd gaan. Om dit te promoten hebben ze een leuke actie bedacht. 

Enschede is hard op weg om in 2020 een echte fietsstad te worden. Daarom organiseert de gemeente leuke acties met diverse lokale partners. En nu dus ook met FC Twente.

25.000 bezoekers

Om de week bezoeken ongeveer 25.000 voetballiefhebbers het stadion van FC Twente. “Voor veel  bezoekers is de fiets een prima alternatief. Veel fans van FC Twente komen uit de hele regio, maar een groot deel van de stadionbezoekers komt uit Enschede en Hengelo. Een afstand die meestal prima met de fiets te doen is”, aldus fietswethouder Jurgen van Houdt.

Sneller dan de auto en het OV

Want fietsen is hartstikke gezond, het vermindert file- en parkeerproblemen en het is lekker duurzaam. En wist je dat je op je stalen ros sneller bij de Grolsch Veste bent dan wanneer je de auto of het openbaar vervoer pakt? Dat kwam uit de test van onze collega’s van Tubantia.

Wat kan je winnen?

Stadionbezoekers die op de fiets naar De Grolsch Veste komen, maken bij iedere thuiswedstrijd kans op een officieel shirt van FC Twente. Leuke actie toch?

Dit moet je doen

Nou, fietsen dus! Én de SMART-app op je mobiel downloaden en je aanmelden voor deze uitdaging.

Lees ook:

werkzaamheden oldenzaalsestraat

Omfietsen loont: maak extra meters en ontvang een gratis lunch

Het is je vast niet ontgaan: er wordt hard gewerkt aan de Oldenzaalsestraat. En omdat de straat voor...
FC Twente kampioen_8

Genieten! Fantastische foto’s van toen FC Twente landskampioen werd

Op dit moment staat FC Twente op de eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Zou het de Tukkers ...

adv.